Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kroupy jsou stále tvrdé

Od: dominickaaa odpovědí: 5 změna:

Pořád vidím recepty na kroupy ale i když je vařím den předem namočené hodinu tak jsou stále tvrdé. Jdou vůbec uvařit do měkka,?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

Proč je namáčíte?

Před přípravou kroupy propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou, osolte, přidejte kapku oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 20–30 min. vaření je zrno křupavé, po 50 minutách rozvařené a vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření nechte 5 minut dojít.

 


0x

Kroupy mám ráda a vařívám je poměrně často. Několikrát propláchnu a nechám namočené přes noc. Ráno vodu zase vyměním, protože při vaření na hladině udělá šurvajz, který nerada myju. Hodně vody, na 2 hrstky cca víc jak litr a vařit bez míchání. Přivedu k varu a ztlumím na minimum a nechám táhnout bez páry a smradu z vaření. A už si nevšímám. Až si vzpomenu, ochutnám, dost osolím a ještě buď vařím nebo jen plamen vypnu a nechám dojít. Na sítu propláchnu.

 


0x

Šurvajz nešurvajz, možná je na vině druh pšenice. Jsou druhy pšenice, které se na kroupy nehodí, protože je po vaření stále tvrdá.I v cizině prodávají více druhů, které se nehodí na běžné pečení

kenav

Kroupy byvaly z jecmene bylo to na nich vždy napsáno.

 


0x
Zkusit jinou značku. Bůh ví,co to vlastně bylo

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]