Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Z jakého masa udělat vepřový vývar?

Od: bobr odpovědí: 8 změna:
Chci koupit vepřové kosti ale jaké k tomu ještě koupit maso na vepřový vývar?

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jendad

8x
Žebra , páteř.

 

makk

7x

Já to dělám z kolena. Udělám si ovar a z té vody, kde se to vařilo mám výborný vývar.

On vývar podle ČSN (té staré socialistické) se dělal jen z kostí, ale z toho masa je to lepší a ještě mám výborný ovar (případně pak dám koleno ještě upéct).

 

111®

3x

Můžeš zkusit též z vepřové sekané...

chlochydess*

Vývar ze sekané? To vás učili na nějakém přežití válečného konfliktu?

- Masový vývar je z masa a kostí.

- Sekaná (i když stopy masa a kostí obsahuje) není masem ani kostmi.

Sekanou někde z papíru u stánku chápu, ale vyvářet ji, to jsem ještě neviděl a to jsem v kuchyni denně. Navíc se sekanou je prplačka již při její výrobě, neumím si představit, že ji někdo ještě vyváří.

To je stejné, jako dělat bramborovou kaši z bramboráků. Udělat se dá, ale kdo a proč by to pro boha dělal a proč by se předtím kašlal s bramboráky, když chce jenom kaši?

Vývar ze sekané

111®
Doplnim. Z mletého veproveho. Chytri se dovtipili.
chlochydes

@111

Nikoliv, chytří se nedovtípili. Protože chytrý člověk vyvařuje MASO, pokud chce MASOVÝ vývar.

Paní se ptá na masový vývar. Neptá se na vývar ze sekané.

Zeleninový vývar se dělá (raději si teď sedněte) ze ZELENINY. Nikdo nedělá zeleninové vývary z mleté zeleniny ani z jinak zpracované zeleniny.

Asi si nerozumíme, ale paní zajímalo, JAKÉ MASO má do vývaru požít. Neptala se, jaké kdo zná recepty z masa, aby pak hotový pokrm ještě vyvářela. Pokud takto vaříte, lituji vaši spotřebu jak potravin, tak energií, no a nakonec stejně nemáte masový vývar. Máte vyvařené jiné jídlo, protože sekaná není masový vývar, ale jiné jídlo. To můžete masovým vývarem nazvat rovnou vodu z párků, co vám zbyla v kastrolu. Nějaké maso (resp. separát) tam přeci bylo, takže pokud se to vařilo, musí to být masový vývar, že ano?

 


1x

Žebra-žebírka, kosti. Klidně bych přidala jazyk. Ten pak oloupat, nakrájet a s hořčicí s chlebem nebo ke špenátu. Do pomalého vaření neoloupanou cibuli, několi stružek česneku, pár kuliček nového koření a celého pepře, bobkový list. Jestli vývar chcete jako polévku, pak kostičky brambor a uvařené kroupy. Nakonec přidat majoránku.

 

hujer

0x

Anebo si kup Maggi v kostkách

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]