Nejste přihlášen/a.
Vývar ze sekané? To vás učili na nějakém přežití válečného konfliktu?
- Masový vývar je z masa a kostí.
- Sekaná (i když stopy masa a kostí obsahuje) není masem ani kostmi.
Sekanou někde z papíru u stánku chápu, ale vyvářet ji, to jsem ještě neviděl a to jsem v kuchyni denně. Navíc se sekanou je prplačka již při její výrobě, neumím si představit, že ji někdo ještě vyváří.
To je stejné, jako dělat bramborovou kaši z bramboráků. Udělat se dá, ale kdo a proč by to pro boha dělal a proč by se předtím kašlal s bramboráky, když chce jenom kaši?
Vývar ze sekané
@111
Nikoliv, chytří se nedovtípili. Protože chytrý člověk vyvařuje MASO, pokud chce MASOVÝ vývar.
Paní se ptá na masový vývar. Neptá se na vývar ze sekané.
Zeleninový vývar se dělá (raději si teď sedněte) ze ZELENINY. Nikdo nedělá zeleninové vývary z mleté zeleniny ani z jinak zpracované zeleniny.
Asi si nerozumíme, ale paní zajímalo, JAKÉ MASO má do vývaru požít. Neptala se, jaké kdo zná recepty z masa, aby pak hotový pokrm ještě vyvářela. Pokud takto vaříte, lituji vaši spotřebu jak potravin, tak energií, no a nakonec stejně nemáte masový vývar. Máte vyvařené jiné jídlo, protože sekaná není masový vývar, ale jiné jídlo. To můžete masovým vývarem nazvat rovnou vodu z párků, co vám zbyla v kastrolu. Nějaké maso (resp. separát) tam přeci bylo, takže pokud se to vařilo, musí to být masový vývar, že ano?
Žebra-žebírka, kosti. Klidně bych přidala jazyk. Ten pak oloupat, nakrájet a s hořčicí s chlebem nebo ke špenátu. Do pomalého vaření neoloupanou cibuli, několi stružek česneku, pár kuliček nového koření a celého pepře, bobkový list. Jestli vývar chcete jako polévku, pak kostičky brambor a uvařené kroupy. Nakonec přidat majoránku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.