Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Máme obyčejný hoblík, třeba s klopnou, řekněme, že úhel broušení želízka hoblíku je cca 25 stupnů. Kdybych ho nabrousil na cca 15 stupňů, jak se bude chovat? Samozřejmě sklon želízka je určen napevno .
Půjde hoblování líp? Proč se želízko nebrousí víc do ostra(menší úhel broušení)? Je to kvůli rychlejšímu otupení?
dík za názory
To Bery - tím, že odbrousíte větší fazetu neznamená z hlediska kvality řezu, nebo vynaložené síly zhola nic. Pokud máte pocit, že na hoblík musíte hodně tlačit, doporučuji menší vyložení nože - neboli řečeno laicky, když z toho dřeva míň čumí nůž, odebíraná tříska je tenší a tudíž i potřebná síla je menší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.