Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko,
dnes mi přestala fungovat poklice této dvojice hrnců - alza.cz/... Konkrétně po natlakování nevychází pára z vrchního ventilu, ale všude po stranách. Mohlo by se jednat o vadné těsnění? Na internetu jsem vyčetl, že by se mělo měnit každý rok, já ho ještě neměnil, a to mám hrnce už roky dva. Děkuji.
Tak jsem zkusil hrnec ještě jednou dneska ráno a výsledek pořád stejný. Pára vychází prakticky ze všech pojistných ventilů, jen ne z toho hlavního. Na indučkní desce se pod hrncem tvořé loužičky. Vše jsem zkontroloval, mechanismus zavírání funguje, všechny ventily jsou čisté a měly by fungovat. Takže asi fakt to těsnění. Ještě ráno ho objednán.
Příště,až vás to přestane bavit , kupte tlakový hrnec, který těsnění vůbec nepotřebuje, pař. Banquet.Mám doma, jen je potřeba trochu větší šikovnost na nasazení poklice. Levný, bezporuchový
Pára nejde přímo z ventilu, ale okolo něj, z hrnce v blízkosti rukojěti. Dost těžce se to identifikuje. Pokud si budu kupovat 9l hrnec na polívku, tak asi sáhnu po tom Banquetu, i když to zavírání vypadá dosti těžkopádně.
Mám ten nejmenší 3,5l, stojí aktuálně v Alze 649 Kč. Víko má prohnuté směrem dovnitř a zatažením za páku se vytvaruje podle horního lemu hrnce a tak dotěsní
Dotaz zákazníka z vašeho odkazu...
Má prosím hrnec kolem poklice těsnění , nebo je bez těsnění? Info nemohu nikde najít.
Zákazník,
02. 01. 2018,
2 odpovědi
Odpovědět
Těsnění se nachází uvnitř hrnce nahoře v drážce.
Zákazník,
09. 12. 2018
Takže i tento hrnec výrobce "obdařil" těsněním...NE, že je bez těsnění, i když výrobce o tom nepíše...
To těsnění jsem tam teď nahmatal ale je tak miniaturní a zalisované v lemu, že jako kdyby tam nebylo.Nic se tedy nedeformuje a těsní už tři roky, jak má
Tak to je fajn, že většina majitelů těchto hrnců ani o těsnění neví; dobrá práce výrobce...my musíme u Tefal měnit těsnění co 3 - 4 roky...
To já jen za éry Svobody, ale moje matka pamatuje i Beneše, můj děda pak i Franze Josefa ... a moje pra ...prabába i Marii Terezii.
Pokud nevaříte na plynu, tak jsou tyhle hrnce, dnes už celkem na nic. Osobně preferuji, v současné době, pouze automatické elektrické tlakové hrnce. Třeba viz odkaz. Jinak ještě třeba FirstAustria, nebo SilverCrest a podobné. Ale doporučuji pouze ty jednodušší, s jednoduchou obsluhou. S těmi "překombinovanými", se složitější obsluhou a mnoha programy (většinou zbytečnými), má většina hospodyní problémy pak s jejich používáním. Rychlé vaření, úsporné, bezpečné, neodpouští páru (po dosažení tlaku se vypíná ohřev) a prakticky, po vložení ingrediencí, uvaří sám. Mimo smažení a pečení, uvaří a podusí vše. Na nastavení potřebných časů, pro různé produkty a potraviny, stačí jednoduchá tabulka (jejímž jsem "tvůrcem"a mohu dodat ) a kratší zkušenost.
Bohumil: asi dobrý ale my starší preferujeme jednoduché věci snadné na obsluhu, co nám neotravují život neustálým hledáním v receptech a návodech. Na občasné vaření guláše a podobně je nejvhodnější ten nejjednodušší hrnec na obsluhu a ten by měl být bezúdržbový. Tedy bez časté výměny těsnění.
For ingjirimares- ono to vaření, v těch jednodušších, není o moc složitější a poměrně rychle tomu přijde uživatel "na kloub". Proto zdůrazňuji, že tyhle jednodušší (nastaví se snadno a jednoduše pouze požadovaný čas a nic víc) jsou, podle mne nejlepší. Ale velká výhoda je hlavně v tom, že se neodpouští z hrnce žádná pára (jak jsem podotknul, tlak se udržuje automatickým vypnutím el. ohřevu) a z toho důvodu není nutná jakákoliv regulace a obsluha v případě ohřevu, jako el. plotnou, nebo na plynu (snížení výkonu zdroje). A rovněž další velká výhoda je ta, že se po uvaření vypne sám (resp. se přepne do přihřívání) a pokud k hrnci přijdu po třeba 2 hodinách, je jídlo stále teplé (cca 70 st.C). Takže opravdu vaří prakticky sám a bez nutnosti jakékoliv další obsluhy a hlídání. Manželka se sice z počátku rovněž "šprajcovala", ale dnes už si vaření bez něj neumí představit. Co se týká věku, tak o tom to není, nám už taky "táhne" na vosumdesát. Ale nikomu to nevnucuju, je to věc názoru a praxe. Já si dám, do jednoho třeba vařit ten guláš, nebo dusit nějaké maso a do druhého přílohy (brambory/rýži/zeleninu a pod.) a jdu bastlovat do garáže a když v poledne přijdu, mám navařeno (tedy pokud jsem "okolnostmi" nucen a nevaří manželka ). Nebo dáme vše vařit s odložením zapnutí a jdeme s manželkou do města na nákup, nebo jdeme na procházku, a po příjezdu/příchodu, máme rovněž uvařeno. Ale zkuste kouknout, co se týká těch zkušeností a užití, třeba na recenze na Heurece., že to není jen můj názor. Pochoptelně, pokud se vaří na plynu, pak je, zejména z hlediska nákladů na energii (plyn je levnější) vhodný pouze klasický papiňák. Ovšem i dcera, která má plynový sporák, tak tenhle hrnec používá velmi často, hlavně z výše uvedených důvodů.
For emil - to je mi jasné, ovšem úspora u těch "automatů" je ještě navíc v tom, že se po dosažení tlaku se vypne elektřina. Jinak viz výše pro ingjirkum.
Jo, ještě dodatek k tomu těsnění. Nejstarší tento hrnec máme asi 5 let a těsnění je stále původní. Jinak jich mám (těsnění) asi tři kusy z Alika, za cenu jednoho asi 50,- Kč. Zatím nebylo nutno měnit..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.