Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Horkovzdušná fritéza

Od: liba odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer. Jsme 2.v domácnosti. Budeme si kupovat horkovzdušnou fritézu. V obchodech je velký výběr fritéz pouze s horkovzduchem nebo i možnosti připravit jídlo za použití oleje. Mužete nám poradit jaký typ název velikost je vhodný případně vyzkoušený pro naše použití? Děkuji.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

bapp

2x

U každé máš napsaný, kolik tam čeho můžeš dát třeba kdybys chtěla hranolky tak se tam vejde hrozně málo... vzduch totiž musí proudit okolo takže NEmůžeš zaplnit celou nádobu

jo a není to nic jinýho než topná spirála + větrák - Takže jestli máš multifunkční troubu s horkovzduchem, tak je to celkem zbytečná věc, co jen zabira misto

re4zon
Dovolil bych si oponovat. Nacpat muzu skoro celou nadobu, ktera ma nekolik litru, staci v prubehu parkrat vytahnout a protrepat. A v troube vetsinu veci neudelam tak dobre (krupave) a rychle. Nehlede na udrzbu, kos z fritezy umyt je desetina prace co troubu. Nehlede na to, ze delat jidlo pro dva v troube s dvojnasobnou spotrebou dvakrat dyl taky neni zrovna ekonomicke terno..
bapp

Cetl jsi navod? Jak dlouho delas kilo hranolek co? Jako 10x to zastavovat a protrepavat to fakt nechces

ja mluvim o multifunkcni troube, moje ma i horkovzducha mikrovlny gril i spodni topidl a je jen nepatrne vetsi jak mikrovlnka

Muj airfryer sel do krabice a pryc,

a hranolky se daji delat jen ty do "trouby” ne ty do fritezy. Takze ...

re4zon
Koukam, ze jsi expert nejen pres auta, ale i pres trouby. Hranolky si udelam i z cerstvych brambor a na rozdil od trouby jsou k jidlu. Za 20 minut a protrepu je presne jednou. Ty si pec treba pod infrazaricem.

 

veronica

0x

V těch fritézách necirkuluje vzduch, ale jde dovnitř a ven jako u vysavače, takže hodně vysušuje to co není nacucané olejem.

Jen pro info...

 

kmet
04.11.23 20:59

0x


 


0x
Záleží na tom co komu vyhovuje. U mikrovlnky mi přišlo pomalé vytukávat čas u digitálního typu. Tak dnes ráda otáčím kolečkem, čas se nastaví rychleji, jedním dotykem, druhým dotykem pak teplota. Horkovzdušný hrnec máme tedy s kolečkem, Tristar velikost XXL, tedy 4,5 L. Chtěla jsem ji nejvíc na americké brambory. Ty, stejně jako hranolky, se dělají po menším množství, protože velká vrstva není doporučená výrobcem. Hranolky v oleji nezvládám jíst, jsou na mne těžké. Americké brambory mi chutnají úplně stejně jako hranolky, nevysušují se a jsou levné a snadné. Hranolky bych kupovala spíše mražené. Brambor umyji a nakrájím na šest dílů na měsíčky, vešlo se asi pět brambor, asi jde i víc, menší porce tak pro dva. Po naskládání do přístroje postříkám olejem v nádobce na olej se sprejovou hlavou a posypu grilovacím kořením. Po deseti minutách se vypne, otočí, znovu okoření a za dalších deset minut jsou hotové. Spotřebuje se málo oleje, olej i přilepí koření k potravině. Pro přípravu květáku ale olej ve spreji podle mne nebude stačit. Já jsem vzala misku nebo bujónku a olej do ní nalila. Každý složitě tvarovaný kousek květáku jsem namočila v oleji a až pak dala do fritézy. Byly chutově dobré, jen světlejší, než z pánve. Samozřejmě příprava obvyklá s předvařením před obalením. Ale využili jsme přístroj zatím dost málo, nemáme ji moc dlouho. Oproti pánvi, není olejem postříkané celé okolí. Malá velikost přístroje, která bývala často v reklamách, je podle mne spíše počítaná jen pro jednu osobu. Oproti pánvi se potraviny nepřipálí, protože čas se určí správně předem, a u vaření nepotřebuje asistenci kuchaře, který pořád hlídá smažení.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma horkovzdušná fritéza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]