Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Naložení zelí

Od: eddr odpovědí: 4 změna:

zdravím, naložil jsem zelí do 5l zeláku, mám ho +- ve 20 stupních, ale nevím jak dlouho to mám nechat kvasit? týden nebo dva? díky za rady

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jp

5x

Kysané zelí dělám v říjnu, v listopadu. Mám ho špajzu, při nižších teplotách. Vydrží dokud se nesní, vyzkoušeno do února.

Sůl dávám od oka, přiměřeně, přiměřeně.

 


0x
Tohle záleží i na množství soli 2% soli by šlo tak 9 dní , 3%soli 6 dní. Záleží na víc faktorech.
Pak se dává ještě do chladnějších teplot na delší dobu, ale není to nutnost a stačí zelí kvasit jen napoprvé na vyšší teplotu (cca 20°C) zhruba těch 8 dní
eddr

mám tam 3kg zelí a 60g soli

mate59

Týden je málo,ale klidně ho můžete za 10 dní ochutnat.Teď sklízené zelí není vhodné na kvašení,počkejte ještě měsíc.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]