Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc nevěřím naším vejcím z kurniku, naši se o pipky extra moc nestarajou, přemýšlím, že bych vejce rači koupil. Chci udělat bílkokvý krém a tem se moc nevaří, jenom trošku, takže bych na našich véc bál. Jak se na tom výskyt salmonely? Existuje nějaký způsob jak ju zlikvidovat, třeba namočit vejce v octu, to asi do hloubky vejce fungovat nebude, ale asi mysíte co potřebuju, aby z toho šil udělat bílkový krém? Ďekuju za odpovědi.
Salmonela nebývá uvnitř vejce, ale právě na skořápce, protože nežije ve vaječnících, ale v trávicím ústrojí ptáků. Do jídla se dostane právě při rozbíjení. Takže stačí dezinfikovat povrch vajec. Ocet je k tomu ale naprosto nevhodný, protože reaguje s vápníkem ve skořápce, čímž se sám neutralizuje a na salmonely nezbyde nic. Takže místo abyste skořápku vydesinfikoval, tak ji změkčíte. Nejlepší je fosforečnan sodný nebo UV záření.
Inspirace zde:
vetweb.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.