Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak rozpálit gril?

Od: gril odpovědí: 18 změna:

Jak nejlépe rozžhavit gril? Tekutý nebo pevný podpalovač?

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kiaransalee*

1x

trošku dřevěných třísek (ale opravdu trochu, aby to moc nekouřilo), na to uhlí, nebo brikety a trochu podpalovače. když sezačnou uhlíky žhavit, obyčejnou horkovzdušnou pistolí (co se s ní odstraňují staré nátěry) tomu pomůžu a to je potom rozpálené jak v kovárně

papene*

Škoda, že si pistol nemůžu vzít k moři.

Taky používáme podpalovač+třísky.U moře šišky a staré lísky.

 

xpj*

1x

Už pár let jen a pouze horkovzdušnou pistoli.

S ostatními způsoby (třísky, líh, pepo) jsem měl zkušenosti, ale tohle mi přijde nejlepší a nejrychlejší. A bez přidaných smradíků

Souhlasím... od té doby co jsme koupili domek a grilujeme na zahradě, tak nepoužívám nic jiného než horkovzdušnou pistoli. Bez ohledu na to, zda tam dám dřevěné uhlí, nebo brikety, je to za chvilku roztopené tak jak má...

 

alf*

1x

částečně to dělám jako ostatní, kousek papíru, třísky, uhlí. To vše ovšem umístím do staré roury od kamen a uhlí se v takovém komínku nažhaví velice rychle. Pak vezmu kombinačky, trubku zvednu, rozpálené uhlí se rozprostře po grilu a to je celé. Asi by to šlo vylepšit nějakým izolovaným držákem. Do trubky jsme jen dole vystřihnul malý otvor jednak abych měl kudy prostrčit sirku a potom aby to mělo tah.

alfe - machrovina .

 

mil®

0x

Používám klasický PE-PO. Po tekutým podpalovači mi smrdí maso. Možná, že to je jen pocit, ale používám tuhej a dřevo na roztopení a pak uhlí, teda dřevený.

 

lui*

0x

Používáme na dovolený v kempu takovej malej plastovej ventilátorek na jednu tužkovou baterku, za asi 20 kč, už nevím, měli ji myslím v OBI nebo Baumaxu u pokladen. Myslím, že to mělo sloužit na ovívání někde v autě. člověk nemusí foukat. Jo a na zapálení líh.

 

ar*

0x

Pokud opravdu na grilování pospíchám, tak vemu bombu propanu s hořákem a mám to během minuty připravené na gril. Jinak jako ostatní třísky a nechat rozhořet.

 


0x

ideálně brikety, tuhý podpalovač a kastlík "na podpálení briket", do 15 minut je to na jedničku a žádné starosti - spotřeba 1 zápalka

 

arakain77*

0x

Já jsem si po těžkém popálení ruky pořídil elektrický a už žádný jiný nechci.Rozpáleno a bez smradu za 4,minuty.

ar*

No nevím ,když přijdou přátelé,rozdělá se lahvinka něčeho dobrého tak i to rozplování a sledování jak se kuřátka točí, k tomu grilování v pergole patří.Zahradní grilování na el. grilu mně připadá jak lízat zmrzlinu přes celofán. Je to jistě věc názoru.

 


0x

Používám několik kousků březové kůry (která dobře hoři i když je mokrá) , pod trochou suchých třísek s navršeným dřevěným uhlím . Kůru zapálím zápalkou. Když se rozhoří třísky , použiji nějaký plochý předmět - npř. kus plechu a intervně jím mávám směrem k ohní a tím oheň poněrně brzy rozdmýchám. Dobrou chut -miro

 


0x

Zdravím, ja jsem gril roztapěl tak že jsem si zapálil par třísek pak nasypat uhlí nebo brikety nechat chvilku aby uhli nebo brikety trošku chytli pak vezmu kompresor (takovy s tou nadrží ... ) a postupně pomalinku foukám dokud nedojde vzduch jednoduché, rychlé, zábavné a bez námahy ach ta lidska lenost foukat do ohně

 

 

wazi*

0x

Ke grilování se mi nejlíp osvědčil tekutej podpalovač, brikety a zahradní rozfoukávač listí od Stihlu - když se de grilovat tak má člověk zpravidla už hlad a tak není čas na nějaký experimentování. Takže brikety do grilu, cáknout tekutým podpalovačem, zapálit kouskem novin a pak pomocí vodfuku na listí rozpálit - do 5-ti minut je všecko žhavý a po podpalovači není nic cejtit

 


0x

Já jsem si udělal něco jako ještě jeden rošt ohraničený pásovinou,do něj nasypu uhlí či brikety a zavěsím ho nad původní rošt asi do výše 20 cm a do původního dám třísky a zapálím,uhlí mi krásně během chvilky prohoří a pak to vysypu dolů a můžu grilovat,bez chemie a zbytečného čmoudu.

 


0x

Já chemii nepoužívám. Grilování je něco jako svátek, vždy se na něj těšíme a tak se čas na klasické zapálení s dřevem , jak popisují kolegové, vždy musí najít. Občas použiji tu teplovzdušnou pistoli, většinou jen mávání pálkou na stolní tenis. V čase, kdy je uhlí ještě moc horké a při tom ne zcela pravidelně rozpálené, teda před jeho pokrytím tím bílým popelem, děláme z obyčejných krajíců chleba takové ty krásně křupavé a teplé voňavé pochoutky. To se dá ustrážit, aby se nepřipekly a nekape z nich do toho žhavého žádný tuk.

Ale k tomu žhavení jinak. Kamarád donesl čedičovou desku asi 4 cm tlustou, a tak 70 x 50 cm, pod ní topí obyčejným dřevem a když se deska rozpálí, peče na ní od masa, ryb, klobásek a kuřat až po placky. Nepotřebuje kupovat uhlí nebo brikety, nekape mu tuk do ohně, kouř plný karcinogenů ze spáleného tuku jeho poživatiny obchází...

Já jsem začal používat takovou plotnu ze slitiny potaženou asi teflonem, z jedné strany je hladká, z druhé má žebra. Z obou stran jsou i zásobníky na vytopený tuk. Má asi 52 x 26 cm, já ji mám z Metra. Kdo nezkusil, neví, co je dobré...

Na fotce z premiéry nového většího grilu je jí část vidět zatím pod ohništěm...

 


0x

už pár let používám Weber - Zapalovací set. na podpálení používam jakýsi "ekologický" podpalovač, pokud není tak stačí i pe-po.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]