Nejste přihlášen/a.
Guláš vařím z plecka. Na hovězí maso už jen vzpomínám. Chutově mám pokrm dle svých představ. Jen bych chtěl docílit, aby jeho barva byla tmavě hnědá, prostě co nejtmavější. Jenže je oříškově hnědá. Staří hospodští mi to nechtějí prozradit. Protože byli všichni držgrešle, nic speciálního do toho určitě nekupovali, tipl bych to na běžné kuchyňské přísady. Ale co?
Hodně cibule, ale důležité je, aby měla správnou barvu,Velmi pečlivě hlídat (po chvilce přidám i česnek),aby byla trochu hnědá, ale aby se nezačala připalovat. V momentě kdy se mi zdá dost přidám trošek vody promíchám ode dna a opět nechám ještě jednou vysmahnout. Já osobně dělám větčinou vzlášt cibuli a v jiné nádobě nechám na tuku zatáhnout maso taky trochu do barvy,ale moc nevysušit (sůl,pepř, kmín majoránku). Pak maso i s výpekem přidám k cibuli těsně před podlitím. Stáhnu z ohně a promíchám s červenou paprikou. Pak už podliji a vrátím na plotnu dusím maso.Pravda je, že ten vepřový i tak bude o poznání světlejší než z hovězího masa.
Dobrý den, znám dvě "vychytávky"- cibulku s paprikou nechat mírně připálit (musí začít hnědnout) a další možnost je do guláše přidat něco perníku na strouhání. Zdravím!
Tak tady čtu, že cibule má být stejné množství jako masa. On to snad někdo dělá jinak? To by byla "prasečina".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.