Nejste přihlášen/a.
Pán vám nabízel samotný propan, jinak běžnější je směs propan-butan. Propan je o fous výhřevnější, ale že by lépe hořel? Nesmysl. Láhev naplněná propanem má větší tlak, tak nevím, jestli je to ke sporáku vhodné, ale můžete to příště vyzkoušet, nemělo by se nic dít. Neudělala jste chybu, že jste koupila propan-butan.
Pokud máte standartní plynový regulátor na 30 mbar tak ten je schválen pro směs propan-butan, na čistý propan při stejném průměru trysky je potřeba regulátor na 37mbar. Použití čistého propanu při tlaku 30 mbar může způsobovat nepravidelné hoření a jiné anomálie při provozu plynového zařízení.
Jinak čistý propan je primárně určen a doporučen ke grilování. Zaprvé lépe odolává změně teplot hlavně chladu a hlavně narozdíl od butanu obsahuje méně karcinogenů takže při grilování nedochází k takové kontamnaci masa jako u propan-butanu. U sporáku je toto ale jedno jelikož se používají hrnce a není tam přímí kontakt se splodinamy hoření narozdíl od grilu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.