Nejste přihlášen/a.
Dnes mně manželka zaúkolovala, udělat čočku (hnědá) na kyselo. Našel jsem jen 344g čočky. Tu jsem umyl, dal do studené vody a čekám asi 1 hodinu.
Pak vodu zcedím, čočku dám z pět do hrnce a kolik mám následně přidat vody?
Zdravíčko.
Namočení čočky na hodinu je dost málo. Nechte ji déle, nejméně dvě hodiny.
Vody se dává tolik, aby byla souměrně s množstvím té čočky.
Vařte ji pozvolna, ne na prudkém plameni.
Po uvaření se přidává máslová jíška, ocet a osmažená ( zesklovatělá ) cibulka.
Pochopitelně sůl a můžete přidat jeden bobkový list.
Vaří se v té vodě, ve které se máčela, vody jen tak, aby byla spolehlivě všechna potopená (trochu nad podle průměru nádoby), namočit na 2-3 hod a dát vařit. pak se na pánvi osmahne na sádle cibulka, zapráší moukou, mírně osmahne a přidá k čočce. Pak se přidá sůl a ocet a dusí se jak kdo má rád. Někdo rád čočku ještě trochu tvrdou, jiný zas kaši. Takže občas ochutnat a uvidíte.
Jen tak mimo-červená čočka se nenamáčí nemusí namáčet, zelená se nemáčí, dp se přes noc a před vařením nodu scedit a dát na vaření čistou. osobně nikdy nenamáčím přes noc,když si vzpomenu včas, tak ráno, když pozdě tak hodinu před vařením a neslévám . Množství vody? dávám od oka, když je třeba tak v průběhu vaření podleju.Ochucuji když je měkká (sůl, ocet , nejraději ale štávu z citronu,případné zahuštění jíškou).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.