Nejste přihlášen/a.
Máme kuchyň po babičce, kde topíme i v klasických kamnech a zároveň i vaříme na plynovém sporáku. Byla jsem upozorněna kominíkem, že nikdy nemáme pouštět odsavač par, když v kamnech topíme. To chápu. Není podobná situace, když topíme v kamnech a otevřeme okno?
Co je na tom vtipne? Predsa logicky, ked nejaky vzduch odsavam, musim cerstvy pustat dnu, napr oknom na ventilacku.
Mě to připadá celé od kominíka jako blbost. Že by digestoř dokázala obrátit tah kouře zpět? Nebo, že by se odsával vzduch z místnosti a pak by nebylo dostatek spalovacího vzduchu? Při dokonalém utěsnění by to snad mohlo za hodinu odsát,ale na druhou stranu je digestoř puštěna neustále? CHtěl bych nějaký příklad z praxe, jestli se někdy něco stalo, nebo je to kominický žblebt chytrolínů od piva
No, když občas vidím, s jakou námahou kouř vyleze z komína, zlomí se a spadne na ulici - nedivil bych se, že by ho ventilátor dokázal zatáhnout zpátky. "Rekonstruované" byty mívají jako jedinou díru pro vzduch právě komín.
Minimální spotřebičem požadovaný tah komína bývá 4 - 12 Pa. Běžná digestoř dá 30 Pa.
on tah komínu při správném topení je větší, než výkon běžného odsavače. Ale samozřejmě může nastat případ, že někdo netopí úplně správně (nízká teplota spalin), koupí si silnou digestoř a má dobře utěsněný dům
Jen málokdo pochopil, co jsem se chtěla zeptat. Nepouštím digestoř když topím v kamnech, abych neobrátila tah v kamnech. Když topím v kamnech a zároveň otevřu okno, nemůžu obrátit taky tah?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.