Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Destilace AntiCovidu

Od: chemik odpovědí: 9 změna:

Zdravím. Mám nadbytek AntiCovidu (několik kanystrů, které jsem kopil ve výprodeji, když končilo období, kdy se směl prodávat) a rád bych ho využil jako palivo do lihového vařiče.

Ovšem je v něm dost vody, kvůli které se rosí nádoba s nápojem/pokrmem a kape to zpět do nádobky s palivem a není to tak výkonné. Ohřát se na tom něco dá, ale je to pomalejší a také to trochu špiní.

A tak si říkám, že by bylo fajn to oddělit. Nejde mi o nějaké dokonalé vyčištění. Každé zlepšení ku prospěchu.<br>Dalo by to nějak udělat bez laboratorní aparatury (ta se mi zase pro to použití pro svoji potřebu nevyplatí)? Nějaké nápady?

Klasická repcetura WHO, tedy obsahuje minimálě cca 80 % denaturovaného ethanolu.

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

1x

Postup destilace pomocí lavoru není to pravé,protože neumožní koncentraci alkoholu.Tenze par nad hladinou hrnce je poměrně menší,jako 30 % a líh zkondenzovaný v misce bude mít maximálně 40 %.K pálení se nehodí.Nelze se tedy obejít aspoň od základního destilačního přístroje,baňky,a chladiče.Možná by se dal využít postarší papiňák,do jeho víka vletovat měděnou trubku a tu protáhnout nádržkou s vodou.Pokud by po redestilaci byla koncentrace malá,musela by se destilace několikrát zopakovat,nebo použít na výstupu z varné nádoby stoupací trubku - deflegmátor.

JABRAKA

Z hlediska chemika je to teorie možná správná ale prakticky je to blbost. Vychodniari pálí lavorovici 3x i 4x a proč by to asi dělali kdyby jim z toho pokaždé tekla jen čtyřicítka.
Pretože ako palenô síce vyhovie, ale ako palivo už nie.

 


0x
Najdi si pojem lavorovice. Uvidíš jak se destiluje bez aparatury. Ale doporučuju to dělat v dobře větraném prostoru protože ztráty tam budou velké a to smrdí vybuchem. Jinak se toho bát nemusíš dělalo a dělá dosud se to tak celá staletí.
doplněno 18.04.21 20:34: Pokud bys uměl dobře hledat na netu a rozuměl polsky, doporučím ti cestopisný dokument Na boso przes swiat. Kde v díle z Karibiku ukazuje borec průběh destilace rumu z cukrové třtiny u domorodců za pomoci tří větších plechovek. Taky na stejném principu jako lavorovice.
jabraka*

Nebožka Tchyně to měla vychytané.Pocházela z Oravy,tam to bylo doma.Nakonec to moc nebezpečné nebylo.Hrnec asi 20 l na nej nasazený -napasovaný- lavor,tedy mísa s ohrnutým okrajem,který přesně pasovala na okraj hrnce.Těsnilo to vlhkou utěrkou,namotanou okolo okraje hrnce.uvnitř byla zavěčena na provázcích miska,která byla těsně pod lavorem(1 cm mezera)Páry stoupaly z hrnce(ten stál na sporáku)nahoru k lavoru,ten je naplněn studenou vodou,v zimě lépe přidán sníh,Páry se na lavoru zkondenzovaly a kondenzát stékal do misky.Pro tuto technologii se přes vlhký hadr ven moc neprotlačilo.Pokud byl kvas z ovoce,ani to přílič cítit nebylo.To,že kondenzát obsahoval jen 30% alkohol,to nikomu nevadilo,opilci to měli akorát.

JABRAKA

 

st

0x
AnticCovid obsahuje i 3% peroxidu vodíku.
Ten ale nebude tepelně stabilní takže při destilaci ho nevydestiluje a i kdyby tam byl tak pít to nehodlá. Chce to do hořáku.
ladis*

Tim by si mohl bělit zuby

jabraka*

H2O2 se teplem rozloží na H2O + O

JB

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]