Nejste přihlášen/a.
Zdravim, občas mi vznikne v oleji, kterej přelejvám do nádoby uzavřený, plíseň - tim myslim v tý nádobě, občas ne. Čim to, že občas jo? Díky
Dobrý den, zřejmě to bude nějakou nečistotou v oleji (např. strouhanka), která se tam později začne kazit (rozkládat). Jde o fritézu, že? Zdravím!
vitecek - no, ty pevné zbytky jsou základ rozkladu, vzniku bakterií a plísní. Zřejmě je rozdíl jen v čase, jak ten olej často používáte a buď je to tam vidět nebo ještě nikoliv (i když to tam už je). Asi šetříte na nesprávném místě.
no jako já tam nechávám i ty pevný zbytky a někdy to nevadí, někdy jo.
do strouhanky nebalim ,většinou vařim samotný maso, na ořeších a koření. ale určitě to bude něčim konkrétnim..no kdyžtak uvidim, až se to stane. jen mě napadlo, jestli to někoho nenapadne takhle z fleku.
jinak ne, stává se mi to normálně při oleji z pánve.
to bude nedorozumění. já olej používám vždy pouze jednou, jenom ho pak přelejvám do nádobky, abych to nelil do WC či dřezu - rád bych to nosil i na sběrnej dvůr, ale vzhledem k tomu, že ekologie je sice pěkná zástěrka, ale pak vidim pány politiky posílat výzvědný sondy do vesmíru, tak to mám z prominutim v konečníku, tedy nádobky vyhazuji do koše. každopádně někdy tam vznikne plíseň i už druhý den, teďka jsem třeba naplnil celou tu nádobku, aniž by tam vznikla (tj třeba během pěti dní), tak proto ten dotaz - přijde mi to škoda nevyužitého místa v nádobce, protože to tak smrdí, že už jí nevyužiju ale rovnou vyhazuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.