Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Můžete mi doporučit z vlastní zkušenosti nějaký kvalitnější elektrický brousek na nože pro domácí použití? Ale zase aby to nebilo za 10 tisíc. Něco rozumného kvalita /cena.
Předem děkuji za rady
Kvalitní nože nepotřebují brousit.Jen udržovat v dobrém stavu.Keramický nůž je výborný,udrží ostří rok,dva,ale stčí s ním klepnout a je zničený.Ocelové nože potřebují jen ostřič,ten po určité době umožní obnovit ostří. fiskars-shop.cz/...
JABRAKA
I keramické se musí brousit. Nejlevnější ruční brousky na keramiku s půmyslovými diamanty kdysi za nějakou stokorunu prodával LIDL.
Nejlepší ostření (doostření - jsou samoostřící díky plátování) kvalitních nožů (ty se vždy vyplatí) je klasickým ručním karborundum brouskem za pár kaček a ocilkou. Jsou zastánci i tvrdou pravou kůží. Kdysi v holičství na břitvy.
Už zde byla vedena dlouhá diskuse, stačí dohledat.
Na nekvaltní nože jakákoliv bruska, není se třeba ptát.
Fiskars ostřič mám ale už moc nepomáhá, A proto potřebuji protáhnout něčím strojově, Brusku mám ale na nože si netroufnu. Vrtáky a dlata nabrousím v pohodě, ale na nože se necítím
Základ je uchladit broušenou plochu. Nízké otáčky a nejlépe v chladící olejové emulzi (náhradně ve vodě). Samozřejmě jemný brusný kámen. Otáčky se dají snížit různymi regulátory po krátkou dobu provozu (nízká otáčky neuchladí vinutí v motoru vestavěnou "vrtulí") a co nejmenším průmerem kotouče.
Jakmile zahřejete dojde ke změně struktury kovu, zpravidla zkřehne a bude se vylamovat (i mikročásticově).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.