Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bramborove knedliky z hladké mouky

Od: seuss* odpovědí: 22 změna:

prosim vas, daji se bramborove knedliky udelat s pouzitim hladke mouky? hruba mouka ani krupice tu nelze koupit.

 

 

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

papene*

2x

Suroviny: 1 kg vařených brambor, 35 dkg hladké mouky, 1 vejce, sůl

Postup: studené brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto, které rozválíme na váleček v průměru asi 2 cm. Váleček krájíme šikmo asi na 5 cm kousky. Dáme do vařící osolené vody, když vyplavou tak je vybereme. Podáváme s rozškvařenou slaninou, cibulkou nebo s uzeným masem a se zelím.

zdepro.estranky.cz/...


doplněno 07.02.10 00:18:

Není zač a at se povedou.

seuss*

moc dekuju, ja prave vsude cetl, ze se pridava hruba mouka. tak jsem se potreboval ujistit

kytka*

Já tedy zásadně dávám HRUBOU mouku a trošku krupice. /tak třetinu mouky / vajíčko ,sůl a jsou knedlíčky jedna báseň.

kejki

Tak možná u těch šlejšek to pomůže, že se nerozvaří.

jank*

Já myslím, že když to zkusíte, nic se nestane . Jak je vidět, jsou i recepty z hladké mouky. Já třeba zase místo části hrubé a části krupice používám jen dětskou krupičku a jsou výborné. Možná se zkuste zeptat v obchodě na něco takového.

 

anamor

2x
Já žiju ve Skotsku a dělám z hladké mouky. Klasický recept pouze hladká mouka. Tésto zabalím do potrav fólie udělám váleček zavážu na krajích a vařím ve vodě cca 30 min. knedlíky jsou super a drží tvar

 

 

lidka*

1x

Ještě jsem našla jednu radu a sice, že se kukuřičná mouka v mexických receptech dá nahradit hrubou moukou. Tak možná, že by to šlo i naopak a hrubou mouku u bramborových knedlíků nahradit kukuřičnoiu moukou.

A ještě jeden názor z ciziny: Pokud vim, krupicka je Semolina a myslim, ze v Kanade taky je. Ja tady (Australie), jelikoz hruba tu puvodne nebyla, delam vse z hladke. A neboj a nenech si namluvit, ze to nejde. Pecu tu uz od 68ho. )

 

binka*

0x

Já tedy dávám taky pouze hrubou mouku a krupici. O hladké mouce v br. knedlících jsem ještě neslyšela, ale třeba budou dobré, receptů je spoustu.

U vás neprodávají hrubou mouku a krupici? Kde nakupujete?

 


0x

Také dělám jen z hrubé mouky a krupice. Jednou, ze zoufalství jsem dala polohrubou a bylo to takové mazlavé. S knedlíkama se moc netvaruju. Naválím váleček cca 5 cm, který krájím na kousky cca5 cm a hned s nimi do vařící osolené vody. Poláci tomuto tvaru říkají kopytka. Vzpomínáte si, jak v jednu doby v NDR nebyla mouka, ani krupice?

 

lidka*

0x

Seuss, zapomeňte na bramborové knedlíky. Jak psaly kolegyně, z hladké mouky je neuděláte. Ale našla jsem náhradní recepty, kde by se dala použít hladká mouka. Nebudou to sice knedlíky, ale jako příloha třeba ke špenátu a uzenému by to šlo. Jsou tam i nějaké krokety, bramborové placky apod. Tuším, že jste kdysi psal, že žijete v cizině. Ale nedávno dávali pořad, že se i v zahraničí (myslím, že to byla Anglie nebo Irsko) objevují krámky s českými surovinami, tak zkuste pohledat.

kucharka.cbmonitor.cz/...

Jinak ještě jeden recept přihodím. Když mi zbyla bramborová kaše, tak jsem dělala placičky na lívanečníku nebo pánvi. Do kaše jsem přidala žloutky, zahustila strouhankou (možná by šlo přidat i trochu hladké mouky), utřený česnek, něco zeleného (lahůdk.cibulku, petrželku, řapíkatý celer), trochu marjánky, pepře, třeba i uzeninu na malé kostičky - prostě podle chuti. To by šlo určitě udělat i z vařených prolisovaných nebo nastrouhaných brambor - nechat vychladnout. Tak snad vám něco ty bramborové knedlíky nahradí.

seuss*

ziju v holandsku a fakt sem tu nikde hrubou mouku nenasel (urcite tu nekde bude, jenze jsem se i poptaval a vetsinou nevedeli co presne myslim... a par lidi mi reklo, ze tohle v holandsku nesezenu.

stale mam nutkani zaexperimentovat a zkusit to z hladke mouky. co kdybych dal smes hladke mouky a strouhanky jako nahradu hrube mouky?

kytka*

Strouhanku nedávejte , místo hrubé mouky. No zkuste tedy tu hladkou a prášek do pečiva, uvidíte nemůže to být špatné.

 


0x

Ještě jsem si vzpomněla. Kdysi dávno jsem bramborové těsto rozválela, nařezala nebo vykrájela kolečka a smažila jsem je. Tam by, možná, ta hladká mouka až zas tak nevadila. Při tom rozvalování jsem těsto posypala kmínem a solí. Udělala jsem těch placiček vždycky hromadu a nechala jsem to po obědě stát na kredenci. Do večera to zmizelo.

kytka*

No to jsou bramborové placky ty já dělám také z hladké mouky, ani nedávám vejce, jen brambory a mouku, na pánvi jen ji lehce potřu a peču. Výborné s povidly, nebo tvarohem. To je bašta.

 

lally*

0x

Možná by bylo dobré vařit knedlíky z hladké mouky v páře. Vařím je tak stále i houskové či kynuté a jsou krásně suché a neovařují se . Dělám je samozřejmě z hrubé mouky. Dám do velkého kastrolu vložku na napařování do její úrovně naleju vodu a když se začne vařit, vložím knedlíky a vařím asi 20-25 min. Když jsem je vařívala ve vodě, byly na povrchu takové oslizlé a to se mi nelíbilo.

 


0x

Nemám s hladkou moukou zkušenost, dávám půl pol. a půl hr. místo krupice dávám tak 2 lžíce solamylu, poradila mi to nedávno známá, a jsou chutově úplně jiné, takové rozplívající se...ale do bramb.placek pečených na plotně, se dává hl. mouka, dávají se dobře dohromady, tak bych to zkusila, nesmí se dlouho vařit. V té páře vařím houskové knedlíky a ovocné , kynuté a nemají chybu.

 

seuss*

tak jsem to zkusil pouze s hladkou moukou, zkousel jsem ruzne pomery. Hladke mouky se musi dat o celkem vetsi porci navic nez hrube, ale knedliky byly vyborny a posmakoval sem si na kuro, bramborovo - knedlo, zelo. Pokusim se ale sehnat aspon krupici, tu by tu mohli mit..

moc vsem dekuju za tipy

(Nekdy se musim smat, co resim za veci, ale proste miluju ceskou kuchyni

kytka*

Tak jste šikula , nic Vás nezastaví to je dobře. A vyzkoušejte ty bramborové placky, jen brambory a hladkou mouku rozválet na placky /třeba lahví od piva / a pomasti pánev a opékat po obou stranách . mazání libovolné , nebo jako příloha k masíčku.

seuss*

diky

jelikoz mi zbyla asi jeste tuna nastrouhanych varenych brambor (mel jsem jednoduse velky oci a na testo k bramborovym knedlikum 2kg brambor nepotrebuju, jak sem si pred tim myslel tak ty placky moc rad zkusim, zni to jednoduse a hlavne dobre...

jo a taky sem vcera zkousel pomazat kure arasidovym maslem pred koncem peceni (nevim jestli se to vubec muze, ale kure dostalo opravdu netradicne zajimavou chut, nekdy se experimentovat vyplati

kytka*

ty placky jsou rychle hotové , ale pozor těsto řídne ,tak si nedělejte kvantum zásoby ,než to umažíte.Jsou dobré i druhý den a s medem -pohádka, dělala jsem je loni v Řecku a ta vůně a s tymiánovým medem .Dobrou chut.

 

1212

0x

bramborove knedliky z hladke mouky velmi lehko...1 hrnek hladke mouky, 1 kg varenych brambor,2-3 vejce,lzicka prasku do peciva.Vsechno rozmackat na ridke testo,(muze byt i lehce tekute).Vsechno nalit do vymastenych hrnku a 25min. varit.Jsou super(recept pro krajanky.Vratislav

lidka*

Je vidět, že naši krajánci jsou šikovní a dokáží si poradit - udělat knedlíky i bez hrubé mouky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]