Nejste přihlášen/a.
prosim vas, daji se bramborove knedliky udelat s pouzitim hladke mouky? hruba mouka ani krupice tu nelze koupit.
Suroviny: 1 kg vařených brambor, 35 dkg hladké mouky, 1 vejce, sůl
Postup: studené brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto, které rozválíme na váleček v průměru asi 2 cm. Váleček krájíme šikmo asi na 5 cm kousky. Dáme do vařící osolené vody, když vyplavou tak je vybereme. Podáváme s rozškvařenou slaninou, cibulkou nebo s uzeným masem a se zelím.
Není zač a at se povedou.
Já tedy zásadně dávám HRUBOU mouku a trošku krupice. /tak třetinu mouky / vajíčko ,sůl a jsou knedlíčky jedna báseň.
Ještě jsem našla jednu radu a sice, že se kukuřičná mouka v mexických receptech dá nahradit hrubou moukou. Tak možná, že by to šlo i naopak a hrubou mouku u bramborových knedlíků nahradit kukuřičnoiu moukou.
A ještě jeden názor z ciziny: Pokud vim, krupicka je Semolina a myslim, ze v Kanade taky je. Ja tady (Australie), jelikoz hruba tu puvodne nebyla, delam vse z hladke. A neboj a nenech si namluvit, ze to nejde. Pecu tu uz od 68ho. )
Také dělám jen z hrubé mouky a krupice. Jednou, ze zoufalství jsem dala polohrubou a bylo to takové mazlavé. S knedlíkama se moc netvaruju. Naválím váleček cca 5 cm, který krájím na kousky cca5 cm a hned s nimi do vařící osolené vody. Poláci tomuto tvaru říkají kopytka. Vzpomínáte si, jak v jednu doby v NDR nebyla mouka, ani krupice?
Seuss, zapomeňte na bramborové knedlíky. Jak psaly kolegyně, z hladké mouky je neuděláte. Ale našla jsem náhradní recepty, kde by se dala použít hladká mouka. Nebudou to sice knedlíky, ale jako příloha třeba ke špenátu a uzenému by to šlo. Jsou tam i nějaké krokety, bramborové placky apod. Tuším, že jste kdysi psal, že žijete v cizině. Ale nedávno dávali pořad, že se i v zahraničí (myslím, že to byla Anglie nebo Irsko) objevují krámky s českými surovinami, tak zkuste pohledat.
Jinak ještě jeden recept přihodím. Když mi zbyla bramborová kaše, tak jsem dělala placičky na lívanečníku nebo pánvi. Do kaše jsem přidala žloutky, zahustila strouhankou (možná by šlo přidat i trochu hladké mouky), utřený česnek, něco zeleného (lahůdk.cibulku, petrželku, řapíkatý celer), trochu marjánky, pepře, třeba i uzeninu na malé kostičky - prostě podle chuti. To by šlo určitě udělat i z vařených prolisovaných nebo nastrouhaných brambor - nechat vychladnout. Tak snad vám něco ty bramborové knedlíky nahradí.
ziju v holandsku a fakt sem tu nikde hrubou mouku nenasel (urcite tu nekde bude, jenze jsem se i poptaval a vetsinou nevedeli co presne myslim... a par lidi mi reklo, ze tohle v holandsku nesezenu.
stale mam nutkani zaexperimentovat a zkusit to z hladke mouky. co kdybych dal smes hladke mouky a strouhanky jako nahradu hrube mouky?
Ještě jsem si vzpomněla. Kdysi dávno jsem bramborové těsto rozválela, nařezala nebo vykrájela kolečka a smažila jsem je. Tam by, možná, ta hladká mouka až zas tak nevadila. Při tom rozvalování jsem těsto posypala kmínem a solí. Udělala jsem těch placiček vždycky hromadu a nechala jsem to po obědě stát na kredenci. Do večera to zmizelo.
Možná by bylo dobré vařit knedlíky z hladké mouky v páře. Vařím je tak stále i houskové či kynuté a jsou krásně suché a neovařují se . Dělám je samozřejmě z hrubé mouky. Dám do velkého kastrolu vložku na napařování do její úrovně naleju vodu a když se začne vařit, vložím knedlíky a vařím asi 20-25 min. Když jsem je vařívala ve vodě, byly na povrchu takové oslizlé a to se mi nelíbilo.
Nemám s hladkou moukou zkušenost, dávám půl pol. a půl hr. místo krupice dávám tak 2 lžíce solamylu, poradila mi to nedávno známá, a jsou chutově úplně jiné, takové rozplívající se...ale do bramb.placek pečených na plotně, se dává hl. mouka, dávají se dobře dohromady, tak bych to zkusila, nesmí se dlouho vařit. V té páře vařím houskové knedlíky a ovocné , kynuté a nemají chybu.
tak jsem to zkusil pouze s hladkou moukou, zkousel jsem ruzne pomery. Hladke mouky se musi dat o celkem vetsi porci navic nez hrube, ale knedliky byly vyborny a posmakoval sem si na kuro, bramborovo - knedlo, zelo. Pokusim se ale sehnat aspon krupici, tu by tu mohli mit..
moc vsem dekuju za tipy
(Nekdy se musim smat, co resim za veci, ale proste miluju ceskou kuchyni
Tak jste šikula , nic Vás nezastaví to je dobře. A vyzkoušejte ty bramborové placky, jen brambory a hladkou mouku rozválet na placky /třeba lahví od piva / a pomasti pánev a opékat po obou stranách . mazání libovolné , nebo jako příloha k masíčku.
diky
jelikoz mi zbyla asi jeste tuna nastrouhanych varenych brambor (mel jsem jednoduse velky oci a na testo k bramborovym knedlikum 2kg brambor nepotrebuju, jak sem si pred tim myslel tak ty placky moc rad zkusim, zni to jednoduse a hlavne dobre...
jo a taky sem vcera zkousel pomazat kure arasidovym maslem pred koncem peceni (nevim jestli se to vubec muze, ale kure dostalo opravdu netradicne zajimavou chut, nekdy se experimentovat vyplati
bramborove knedliky z hladke mouky velmi lehko...1 hrnek hladke mouky, 1 kg varenych brambor,2-3 vejce,lzicka prasku do peciva.Vsechno rozmackat na ridke testo,(muze byt i lehce tekute).Vsechno nalit do vymastenych hrnku a 25min. varit.Jsou super(recept pro krajanky.Vratislav
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.