Nejste přihlášen/a.
Přišel jsem k lednici, instinktivně si chtěl nalít mléko z otevřené krabice. Cítím, že těžiště se nemění, nic neteče. Mléko zůstává na dně... říkám si asi zmrzlo. Otevřu krabici a k mému překvapení je v krabici krémová hmota podobná selskému jogurtu smíchaného se smetanou.
Mléko bylo plnotučné, trvanlivé, v krabici.
1) Jak je možné, že z něho vznikl v lednici jogurt? Žil jsem v přesvědčení, že ke vzniku jogurtu je potřeba teplo, bakterie...
2) Podle vzhledu, vůně, chuti naprosto v pořádku. Za případné potíže mě to nestojí, vylil jsem jej. Ovšem byl by takový produkt poživatelný bez vedlejších účinků?
Tak to se moc divím, že to chutnalo dobře. Mléko v krabici, když se zkazí, tak je fakt nepoživatelné, protože je hořké. A jogurt se z něj určitě neudělal, jenom se to mléko zkazilo. A mohu říci, že moje kočky poznají čichem dříve než já jazykem, že už to mléko dobré není. Klepnou packou a jdou od toho. Je to mléko, které je takzvaně "ošetřeno" UHT ohřevem, aby bylo trvanlivé a vysoká teplota v něm všechny kvasinky zabije.
Normální nesterilizované mléko kysne mléčným kvašení a vytvoří kyšku.Pokud do čistého mléka přidáme dvě lžíce živého jogurtu,druhý den už poznáme čichem kvašení jogurtovéPokud necháme dva tři dny otevřené pasteurizované mléko,pak se setkáme s výsledkem devastujícím,mléko zhořkne a páchne.Opět jiný typ kvasinek.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.