Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Až tuk vystoupí na povrch

Od: mak* odpovědí: 1 změna:

Mnoho receptů, zejména na omáčky, končí frází "krátce povaříme až tuk vystoupí na povrch". Co je tím přesně míněno a jak poznám, že už tuk vystoupil? Tuk je lehčí než voda, tak je přeci na povrchu pořád ne? A krátkým povařením (já to právě stanovuji spíš časově, nějakých 10-15min) se podle mě vzhledově s omáčkou nic nestane.

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

hm, tuk plave na povrchu, ale že bych si někdy všimnul mastného oka na hladině omáčky to ne. Jedině před zahuštěním. Jinak se myslí právě to oddělené vody a tuku (mastného oka). Kratké povaření po zahuštění je pro mě 3-5 minut, krátké povaření omáčky je pro mě cca 20 minut.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]