Nejste přihlášen/a.
Máte někdo dobrý recept na chléb pečený v domácí pekárně?
Právě jsem vložil do pekárny : 400 g hladké pšeničné mouky, 200 g žitné mouky, 400 ml vody, 2 čaj.lž. sušeného droždí, 2 čaj.lž.drceného kmínu, 2 čaj.lž. sušeného česneku, 1čaj.lž. soli, 1 polévkovou lžíci oleje a jednu octu. Lněná, dýňová a slunečnicová semena tak asi taky 2 pol. lžíce. Zkuste, uvidíte.
Dávám bodík, tento recept mě ještě nikdy nezklamal a někdy dám místo 1dcl vody-pivo jaké zrovna mám.A zkušenost moje je, že třetina kostky čerstvých kvasnic je lepší než sušené.Do některého chleba orestuji na drobno nasekanou cibuli místo česneku.Nevím jak u vás ale u nás se chleba sní teplý a super je vše nachystat večer , naprogramovat a ráno snídáme čerstvý, teplý chléb.Zkoušela jsem směsy-nesrovnatelně lepší je tento recept.
Sušené droždí dávám proto, že ho mám pořád po ruce a občas i čerstvé, když ho nezapomenu koupit. Pravdou je, že každý si časem najde ten svůj recept a postu, který mu a jeho pekárně vyhovuje. Těch obměn a postupů jsou snad tisíce a každý bude obhajovat tu svojí. Vyzkoušel jsem také různé hotové směsi a nebyl jsem tolik spokojen, ale jako nouzovku mám něco doma.
Opravdu chlebovou chut má se žitným kváskem, dá se koupit sušený.
Cenové minimum je 400g mouky, podle mne je jednodušší max půlka žitné, lžička soli, lžička kmínu, dvě hubené lžičky cukru, kvásek z půl kostky droždí a hubené lžičky cukru, voda celkem 266ml(může se přidat lžíce octa) a šplíchnout trošku oleje. Pokud jsem nedal cukr, chléb se před dokončením propadl, takhle je kyprý až dost, ale nedrobivý. Se sušeným droždím mám totiž špatné zkušenosti, někdy to vůbec nekynulo, někdy málo, navíc ten pytlíček stojí o dost víc, než obyč. kostka. Je to tiptop na malou pekárnu na 300g
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.