Nejste přihlášen/a.
Ano, můžete i použít i bílou ředkev. Ale nejlepší je zeleninu namíchat. Třeba mrkev, ředkev a bílé zelí. Můžete přidat i cibuli, nebo pórek. Pořádně umýt, oloupat a nakrájet na tenké nudličky, nebo nastouhat na tom největším struhadle. Ale já si to raději dělám ručně. Chvíli to trvá, ale dneska máme všichni mnohem víc času. Pak dát do mísy, přidat sůl a koření, třeba kmín, nebo to co máte ráda, nebo můžete koření koření vynechat. Čistýma rukama v míse trochu pomačkat, aby zelenina pustila štávu. Pak do vypařené větší zavařovačky zeleninu namačkat a dolít tou štávou, aby byla zelenina ponořená. Pak ustřihnout potravinářskou folili, tu dát na hrdlo zavařovačky a gumičkou připevnit. No a pak normálně postavit sklenici do nějaké mísy, protože během kvašení bude vytéka štáva. Asi za 4 až 5 dní to je hotové. Pak uchovávat v lednici. Já si dělám i "kimči"z čínského zelí a to je opravdu výborné. Recept najdete pod tímto názvem na internetu. Postup je podobný, jen se přidává různé koření a rybí omáčka a další ingredience, které třeba teď doma každý nemá. Já se inspirovala podle tímto receptem. Ale ingredience co jsou pro tu pastu, míchám s kaší z rýžové mouky. Je to takové lepší. Tu dělám také už od oka. Ve studené vodě rozmíchám rýžovou mouku a přidám cukr, a pak na pomalém ohni vařím do hustoty pudinku. Nevím jak jinak bych to popsala a tu kaši nechat před použitím vychladnout a občas zamíchat. Musí být hladká, žádné cucky tam být nesmí. Po přidání ostatních ingrediencí do té kaše ochutnávám a řídím se vlastní chutí. Ale když budete chtít, tak najdete i originál recept na internetu s poměry surovin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.