Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Doba pečení dietního masa

Od: hradec odpovědí: 10 změna:

Kdo poradí jak dlouho a při jakých teplotách je nejvhodnější připravovat dietní maso. Jaký doporučujete nejvhodnější postup.


doplněno 11.03.20 09:16:

.Děkuji všem autorům příspěvku na tema Dietní maso. Uvítal bych,kdyby autorka sdělila zkušenosti s vařením masa v Papinovém hrnci a v normálním způsobu vaření.Mohl by autor nebo autorka uvézt složení marinády na naložení masa před pečením ev.dušením? Dle návodu jsem dal v 7.30 hod. do trouby zahřáté na 100 st. 2 krkovičky -uvidíme jak to dopadne. Zdraví Hradec


doplněno 11.03.20 11:56:

Dle návodu jedné paní kuchařky jsem dal do trouby vyhřáté na 100 st 2 krkovičky Asi za půl hodiny ukončím dušení-funguje to,doporučuji a autorce obu přspěvků ještě jednou děkuji a púřeji hezký den. O.V.

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Nevím co je dietní maso. Jestli myslíte jakékoli maso bez zbytečného tuku v něm a pod něj, tak zkuste pomalé pečení. To bude maximálně dobré. Stačí dát péct přes noc na cca 80-90°C a druhý den na oběd (spíš už v deset dopoledne) bude maso měkké a plné štávy!

Také preferuji pomalé pečení. Večer maso nasolím a dám do pekáčku a hned ráno, ještě před kafem, ho strčím do trouby na cca 100°C. V 11hodin odkryju a zesílím, pro barvu. Ve 12 je hotovo.

 

figurek*

3x

jestli má být maso dietní, pak by mělo být spíš dušené, ne? Na čase příliš nesejde, půl hodiny, třičtvrtě hodiny, těžko říct. Hovězí se musí dusit déle než vepřové či kuřecí a jestli je maso hotové či není, to poznáte očima a nosem. A jestli to nepoznáte, potom stačí do něj zapíchnout vidličku a dívat se, jaká štáva z masa teče. Jestli má vytékající štáva barvu syrového masa, pak maso ještě hotové není.

 

kepler*

1x

Dietní maso se může péct stejně jako kterékoliv jiné maso. Dobré je před pečením den před pečením maso naložit do marinády. Tím získá na chuti daleko více, než nějaké dlouhé pečení. Upřednostňuju klasiku: na 1800 a za 90 minut je hotovo.

Pomalé pečení je dobré pro chut masa - stačí pepř a sůl je opravdu dobré. Pokud máte rád koření není na tom nic špatného a i nakořeněné maso jde péct pomalu a dlouho. Při klasickém pečení se i přikryté maso dokáže vysušit, při pomalém pečení je zalité vlastní štávou, která se díky nízké teplotě nevypaří... ale ne každý na to má čas nebo trpělivost.

kepler*

Nic proti tomu. Ještě jsem zapomněl dodat, že marinované maso je křehčí, štavnatější a je dřív hotové.

 

lipanek

1x

Pečené maso dietní - bez tuku - bývá suché.

Pokud porovnám krkovičku oproti vepřové pečeni /i když ta to v názvu/ a kýtě, pochutnám si více na krkovičce. Ale máte-li maso z domácího chovu, tak by mělo být kvalitní a výsledek určitě dobrý.

Také doporučuji spíše dusit na minimum tuku, anebo já má ráda i jenom vařené ve vodě.

Záleží, jak velký kus masa budete /potřebujete péci. Jak už tu padlo, zkusit pomalé pečení a před tím naložit, já bych přidala hodně zeleniny.

 


1x

Hodně dietní maso je například králík. Jestli chcete upravovat dientě, tak dusit na vodě, třeba se zeleninou. Doba dušeí je taková, až je maso měkké, nezapomeňte podlévat. Nikdy nevařím se stopkami v ruce. Až je to měkké, tak je hotovo, občas do toho píchnu. Kuře je docela také dietní, na dietu dusin na vodě, až změkne, tak je hotové. Na dietu můžete i ryby, hezky podusit na vodě. Krkovice bývá prorostlá, to není žádná dieta.

 

lipanek

0x

Není lepší si zadat na nějakém webu, jak na přípravu vařeného masa?

Tak pokud chcete hovězí maso vařené, štavnaté, tak se vkládá do vařící, osolené vody. Maso se zatáhne a štáva neuteče. recepty.cz/...

Já dávám třeba do vody i cibuli, česnek, celý pepř, nové koření, bobkový list, někdy přihodím dva hřebíčky, mám pocit, že maso lépe změkne.

Preferuji z hovězího masa vařenou kližku - s hořčicí jako ovar, kdo nemusí kližku, tak sáhne po předním mase na vaření, řezník už nabídne.

Pokud chcete silný vývar, tak maso vložíte do studené vody, přidáte koření, osolíte a necháte pod pokličkou pomalu táhnout.

Kuřecí, krůtí maso není potřeba vkládat do tlakového hrnce. Opět vložíte do vařící, osolené, okořeněné vody a za 10 -15 minut je hotovo.

Zase záleží na druhu a velikosti - nejrychlejší je kuřecí prso, nebo vykoštěné stehenní řízky.

Z vařeného kuřecího prsa uděláte dobré studené saláty. Těstovinové se zeleninou, ale je já přidávám i trošku majolky, což Vy třeba nemůžete, když to má být dietní? Potom se majolka nastavuje lžící bílého jogurtu.

Třeba krůtí krk ale dám do papiňáku, protože ho chci pořádně obrat, a aby maso bylo pěkně měkké.

Vařené vepřové maso třeba zde - igurmet.cz/...

Z vepřového masa je jak známo nejlepší ovar - koleno, nožičky, plec nebo ramínko s kůží. Zde vaříte koleno déle, aby bylo opravdu provařené i kůže, či nožičky. Není problém tlakový hrnec po zkoušce znovu zapnout, natlakovat a dát na chvíli znova vařit.

Pokud vaříte dvě nožičky a koleno, tak si lze udělat i huspeninu, voda zklihovatí. recepty.cz/...

 

joudic*

0x
jak rika @figurek, dietni maso je dusene, tzn papinak a kopecek ryze velikosti maleho presso hrnicku a dietni zradlo je na svete. Jinak krkovicka teda moc dietni neni..., s takovou vubec nemusite resit dietni maso, ale treba jste predtim jedl jedine bucek, a jakekoli jine maso povazujete za dietni ... kdyz uz tak dusena veprova pecene.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]