Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Banány + obalené řízky 4 dny v lednici?

Od: tomaslad* odpovědí: 12 změna:

Moje partnerka trvá na tom, že v lednici (dole v zeleninovém boxu) je banánům nejlépe a že vydrží v lednici déle než klasicky v pokojové teplotě někde v ošatce na lince. Já že ne. Nemůžeme se vůbec shodnout.

A k řízkům... v neděli rozmrazila maso/řízky, obalila ve vajíčku a strouhance, naskládala na talíř a v lednici takto připravené a obalené čekají na osmažení... pondělí, úterý, dnes je středa a její synek si při příchodu ze školy osmaží poslední kousky.

Mě se to nelíbí. Prostě to dle mě není normální, hygienické, ani vůbec kuchařsky dobré. Strouhanka samožejmě navlhne a v mase se děje kdovíco neidentifikovatelného. Jak to prosím vás máte vy? Děláte to stejně? Nebo většinou řízky čerstvě obalíte a usmažite, v rámci max 1 dne? Už si připadám doma jak blázen.


doplněno 15.01.20 16:48:

Ta moje si nedá říci a nedá říci, pořád si asertivně vede svou, už léta. Že to tak má odmala zažité. Až se ještě více rádců vyjádří, tak jí s touto diskusí seznámím, at vidí, že celá ČR tady řeší její na 4 dny dopředu obalené řízky : ) PS: ty banány mě víceméně ani netrápí. Ty řízky ale ano. Jinak nám to celkem funguje. Až na toto. Díky.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

motak

4x
a je takovy problem nechat jeden banan venku, druhy v lednicce a porovnat? asi je lepsi se ptat na internetu...

 

re4zon

4x
Banany do lednice nepatri. Tecka. Nejsme v 80. letech, aby se dvakrat tydne nedaly koupit.
Rizky 4 dny jsou na hrane, ale neni to nic tragickeho. Priobalit pred smazenim znovu ve strouhance a pred smazenim nechat pri pokojove teplote, studene maso na panev nepatri.

 

asd1

2x

Banánům je to asi jedno.. Svoje bych nechal na ošatce protože vezmu a studený mi nechutná a čekat až se ohřeje se mi nechce.

Řízky neosmažit hned všechny najednou normální není. Druhý den ještě OK a pak bych jí to nekompromisně vyhodil (a šel spát na gauč

 

lidus*

1x

Banány do spíže. Řízky obalím a smažím, v lednici i za den zvlhne strouhanka a už to není ono. 4 dny, no tak to bych maso nenechala už vůbec.

 


1x

Ani já Vaši manželku nepodpořím, jako ostatní rádcové. Banány nemají v lednici co dělat, nejsou pak dobré, navíc je jich všude spousta, tak proč kupovat do zásob? A řízky- taky jich obalím více, ale všechny usmažím, když už bordel a smrádek tak najednou. Po vychladnutí dám do uzavíratelné dózy, proložím papírovou utěrkou, aby brala vlhkost, pak se dají jíst klidně ty 4 dny. No jo no, hlavně se kvůli tomu nehádejte, dějí se mnohem horší věci

 

kepler*

0x
Naprosto souhlasím s re4zon. Banány v lednici brzy černají. Obalené řízky v lednici: 4 dny je tak maximum, pokud máme v lednici 40C. Jinak jsou daleko lepší, když je osmažíme hned.

"...pokud máme v lednici 40C"

V tom případě se v té lednici osmaží sami .

 


0x

Dobrý den. Banány necháváme ve špajzu v chodbě, kde se netopí. A řízky po obalení hned smažím. Párkrát jsem udělal jak bylo zde zmíněno, že jsem je večer přiobalil a osmažil. Ale kdybych je smažil druhý den, tak je dopředu neobalím. A více dní už vůbec ne. Netýká se to jen řízků, ale všeobecně obalovaných věcí. Je fakt, že když se všechno obalí dopředu, tak je to pohodlnější, ale není to ono. Radši je obalím nadvakrát i kdyby to bylo v jeden den.

 


0x

Banány samozřejmě do ledničky nepatří.

Obalené řízky bych v nejhorším případě usmažila druhý den. Jinak se mohou dát do mrazáku (proložené frish papírem). Samozřejmě nejchutnější a nejlepší je řízek čerstvě usmažený, popř. studený usmažený s chlebem. Mňam.

vitalia.cz/...

 


0x

No hlavne tady jde o drobnosti. Z meho pohledu, kdyz nejde o zdravotni riziko, tak by jsem to nechal byt. Zivot neni o dohadovani. Me treba chutnaji jen rizky cerstve usmazene

V dobrnych vecech klidne necham zenu "vyhrat" a potom spis prosadim veci, ktere dulezite pro me jsou.

 


0x
Banány nechávám na ošatce mimo lednici. Maminka v lednici v nějakých speciálních sačcích na banány, či co to je řízky obalené klidně nechám v lednici,ale jen do druhého dne. Nesnesu osmazene řízky kdyz nejsou čerstvě. Usmazim pár, zbytek soupnu do lednice a když jdu smažit,tak vždy znovu omlátím ve strouhance. A máme lednice s funkcí,kde si nastavíte v každém patře jinou teplotu,vlhkost a cirkulaci vzduchu.a mají ty různé fresh zóny, takze čerstvé maso tam v klidu nechám, stejne tak jako chlebicky neprikryte- vubec neokoraji,parky a salámy vydrží čerstvé taky pěkně dlouho a salát není povadly ani za 4 dny. Vzpomínám si ze jsem s tim tehdy mela problem v začátcích, tomu verit,nebot jsem nejedla nic,co by nebylo fakt čerstvé. A ted uz pohodinda, fakt fresh, nedokážu si uz představit,mit "klasickou" lednici

 

joudic*

0x
banany jsou ok ve tme, ale je lepsi skrinka nez lednice.. chleba a pecivo ma lednici rado, rizek vpoho, ale po 3 dnech v 8mi stupnich spis ahoj salmonelo a listerie.. to bych tak prezil jeden den ale pak bych to vyhodil

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]