Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Barva plamene na sporáku

Od: fik odpovědí: 6 změna:

Ahoj všem,jelikož jste mi zde už mockrát dobře poradili,zkusím to znovu-mám nový kombinovaný sporák mora-z výroby měl trysky na zemní plyn,potřeboval jsem na propan butan-ty byly v balení-trysky jsem přetočil ale stejně se mi zdá plamen pořád moc vysoký,dole modrý,nahoře žluté plameny-na max tak 4cm...po detailním prostudování návodu jsem narazil na zmínku o seřizovacím šroubu pod ovladači,ten jsem skutečně našel,ale i při úplném dotažení těchto šroubků se mi zdá plamen moc vysoký,tak 3cm a pořád má žluté vršky...je to takto v pořádku nebo to ještě jde nějak seřídit,případně co s tím provést? Děkuji za rady

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

nevím co máte za šporák, ale žluté vrcholy plamene značí hodně plynu málo vzduchu některé mory měli i seřizovací matice a některé se museli rozdeklovat horní deska protože pod čelním panelem byli seřizovací šrouby pro minimální plamen aby sporák nezdechal a jiné zase měli šrouby dva hned vedle sebe a eště otázka osadil jste správné trysky na správné hořáky? jaký máte redukční ventil? chtělo by to zavolat plynaře má to za deset minut hotovy

 

fik

Trysky jsem osadil podle návodu,napadlo mě taky že by to mohlo být špatně ale není,při přehození to bylo ještě horší. Seřizovací šrobek jsem našel,ten je dotažený na doraz,tím se plamen trošku snížil ale jen málo,víc už dotáhnout nejde,to bych jej urval. Regulátor tlaku je u bomby přímo na hadici. Asi plynaře budu muset zavolat protože to opaluje hrnce,ale přece jen kdyby ještě někoho něco napadlo budu rád

ano ale na jaký je ten regulátor tlak?

 

cernylysak

0x

Těma šroubkama pod knoflíkama se šteluje aby ti to nezhasínalo při stažení plamene knoflíkem, nesmí to zhasínat při prudkém stahnutí na minimum,množství vzduchu se dělá šroubama tam co jsou trysky.

Plamen musí být modrý, nic žlutýho.

může být problém v regulátoru tlaku plynu

sporáky se seřizovámím pod tryskama se 20 let nevyrábějí

 


0x

Plamen musí mít špičatý, ostrý tvar v modré barvě (nesmí plápolat). Špatně seřízený sporák má nižší účinnost, při vyšší spotřebě plynu. Někdy bývají i začouzené hrnce. A při vaření, by plamen měl být pouze na dně hrnce, pokud hrnec "olizuje"z venku, také je to neekonomické (větší spotřeba plynu).


doplněno 01.09.19 15:49:

Zde je manuál (měl by to být váš sporák), seřízení je na straně 22.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]