Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak oloupat špekáčky na utopence?

Od: jezevec* odpovědí: 4 změna:

Ahoj všichni,
zklátila mě chut na utopence. Jasně, můžu si koupit hotový, ale chci si je naložit sám. A teď dotaz. Nemáte nějakej fígl, jak je oloupat, aby to bylo prostě hezký? Když si koupim utopence hotový, tak jsou oloupaný naprosto čistě, nemají potrhanej povrch a není na nich ani stopa po střívku. Když je loupu sám, jsou na povrchu potrhaný jak nešikovnej pyrotechnik...
Díky všem za tipy a přeju krásný léto!

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

1x

Pokud chci oloupat slupku(střívko) u klobásy,nebo buřtu,dám ho na noc do mrazáku.Zmražený dám krátce pod horkou vodu a slupka se docela lehce nožem sloupne.

JABRAKA

 


0x

Také si dělávám utopence. Rozpůlím, rozříznu cveček podélně. Lépe se loupe, lépe se skládá, rychleji proleží a není potřeba velkou sklenici. 4 špekáčky, takto naskladám do zavařovačky 0,7l se spoustou cibule.

 


0x

ještě mám zkušenost, že z jedné strany to jde lépe než z druhé.

 


0x
Já střívko vždy objedu nožem - spirálovitě z jednoho konce buřta na druhý. Pak se odlupují celé pásy střívka a případné zbytky jsou pěkně sundat taky. Žádné harakiri s mražením apod nejsou třeba.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]