Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s okurkami ,které jsou hořké,jak se té hořkosti zbavit,nebo jsou na vyhození. Děkuji nejde mi to přihlásit se tak tedy nic.Co se dá dělat.
Hořké okurky na přímé jídlo jsou na vyhození. Někdy bývají hořké jen konce, tak zkuste. Pro konzervaci je to jedno. Hořkost se ztratí.
Co jste zkusili? Neznám naloženou okurku, která by byla hořká. Jo, hořká cuketa, to je jiný kalibr. Ta je hořká furt. Syrová i naložená.
liska5 A v nálevu se "neutopí"? Hořkost způsobuje cucurbutazin...A rada - uřízněte oba konce okurky a dejte na 12hodin do studené vody; pokud vodu osolíte, stačí polovinu doby...nebo lze normálně oškrábat, nastrouhat, posolit a následně odlévat "štávu"co nejvíc, pak normální nálev...u nakládaček problém zmizí "nálevem"...jinak v budoucnu více zalévejte (i 2x denně, ráno a večer, ne studenou vodou přímo z vodovodu, ale odstátou) a méně slunce (stačí lehké zastínění). A taky vybrat odrůdy, které jsou méně náchylné k hořknutí... Pár info, jak se v budoucnu zbavit "hořkosti"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.