Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již několik let se zabývám zavařováním masa a různých výrobků z něj. Hodně používám sklenice se šroubovacím víčkem a v tom je ten problém. Když jsem ještě měl zásobu starých víček vše bylo v pohodě, stalo se že z várky asi 25 sklenic dobře nechytly třeba dvě víčka a to jsem neřešil. Minulý rok jsem se ale dostal do situace, kdy jsem musel koupit víčka nová a tehdy to začalo. Není problém aby mě nechytlo dobře víčko třeba na 12 sklenicích. Zkoušel jsem i víčka od různých výrobců, ale výsledek se nezlepšil. A to opravdu dbám na maximální hygienu, víčka i sklenice vyvařuji a sklenice před uzavřením odmaštuji.Tak jsem to vzdal a rozhodl jsem s nákupu nových sklenic. Zaujaly mě dva druhy. Jedny s patentním uzávěrem a jedny s těmi nerezovými klipy. S patentním uzávěrem jsou o dost dražší, i to těsnění k nim, ale spíš než na cenu bych se díval na výhody a nevýhody jednotlivých druhů od někoho, kdo s nima pracuje a rád se podělí o své zkušennosti. Díky moc
Mně se osvědčila tato kombinace víček a sklenic.
Víčka TO 82 červené RSB R47 paster jsou perfektní: RSB - systém klik, vakuový znak; R47 - použití pro pasteraci do 100°C po dobu 1 hodiny; Vhodné pro tuky i oleje.
Sklenice Lunch 440 ml TO 82 se mírně rozšiřují, takže maso z nich jde dobře vyklopit. K dostání jsou i jiné velikosti.
víčka: trebonsky-med.cz/...
sklenice: trebonsky-med.cz/...
Tak tohle velmi dobře znám. Také jsem musela nakoupit nová víčka a mně se dokonce stalo, že některá z nich ani nešla pořádně zašroubovat, protože při utáhnutí, to jednouduše proklouzlo a asi se strhl závit, nebo co, prostě to ani nešlo utáhnout. Víčka se točila. Takže třeba z deseti víček jsem musela polovinu vyhodit. Vrátila jsem se s tím do obchodu a pokrčili rameny a že prý jsem to špatně zašroubovala já a tím jsem to zničila. Což je samozřejmě pitomost. Tak jsem začala po známých loudit sklenice od všeho co nakupují. Marmelády, zelí a tak dál a pomalu jsem si udělala novou zásobu sklenic na zavařování. A světe div se, u těchto víček žádný problém. Krásně drží a neprokluzují. Ale u Vás už je asi pozdě, na shánění sklenic. Tak já bych asi koupila ty druhé, co mají ten patentní uzávěr, na druhém obrázku. Také jsem po nich koukala, ale je pravda, že jsou dost drahé a ještě ktomu si člověk není jistý, že to bude držet. Dříve, za starých dob to byly dobré sklenice a stačilo jenom jednou za čas dokupovat tu těstnící gumičku a navíc to byla záležitost pár korun, ale dneska to stojí majlant a ještě ke všemu to je šmejd. Já být Vámi, tak koupím na zkoušku od každého druhu pár sklenic a vyzkoušela bych, který typ by mi vyhovoval lépe.
Viečka,ktoré kúpite v obchode sú z tenšieho a slabšieho materiálu. Predpoklad výrobcu asi je,že v ruke máte cit a nevytvárate takú silu,aby ste to pretočili. Ak by ich použili v konzervárni,tak stroj by ich zničil asi všetky a preto sú pre nich kvalitnejšie a aj tesnenie je na vyššej úrovni,aby sa to potom nekazilo.
Slavko, prosím Vás, já už zavařuji 30 let, tak asi vím jakou silou mám víčka zavřít. Navíc teda zrovna já velkou silou neoplývám . Asi jste toho moc nezavařil a nemáte žádné zkušenosti, tak jenom dedukujete. A víčka která koupíte v obchodě vypadají úplně stejně, nejsou ze slabšího materiálu.
Přesně tak. Jediné, co občas povolí při zavařování je staré těsnění ve víčkách, které používám stále dokola a to těsnění je již značně omačkané a opotřebované. Je to moje záležitost, že tolik šetřím víčky a nedávám stále nová. Nedržící konzervy i kompoty dám do lednice a konzumujeme je přednostně. Jinak ostatní drží dobře.
Tak jsem nakonec nakoupil sklenice s těma plechovýma klipama. Hned jsem udělal první várku masa, ale stejně byl problém. Možná jsem ho zavinil i já, ale když jsem při zaváření nahlédl do hrnce,viděl jsem tam spoustu mastnoty. Až když jsem sklenice vytahoval, všiml jsem si,že ve spodním patře sklenic se dva klipy uvolnily a víčka se tím pádem pootevřela. Ale jak říkám. Je možné,že jsem je špatně zaklapl. Když je dám totiž na místo, drží opravdu pevně. Tak uvidím při dalším zavařování.
Dobrý den, nechtěl byste starší typ, zavařovací sklenice "masovky", které se používaly dříve na maso i třeba kompoty? Mají gumičku, skleněné víčko a přitáhne se kovovým víčkem, ve kterém bývají 4 kulaté otvory, jestli už jste je někdy použil nebo aspoň viděl. Tyto sklenice bych levně prodala, některé i nepoužité, originálně zabalené. Nebo i tzv. "rexovky" s kovovou sponou přes víčko, jednou nebo i dvěma křížem. Přeju hezký den a hodně zavařovacích úspěchů.
U tech masovek byl problem s gumickama,nebo by se znova delali?Když byly zavarovacky na gumicku tak matce tak drzely ze byl problem ji otevrit a gumicka byla vets7inou znehodnocena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.