Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Topínkovač a zařízení kuchyně

Od: korek odpovědí: 20 změna:

Ahoj, zařizuji kuchyňku, nač nezapomenout? Jaké spotřebiče opravdu používáte i když máte hluboko do kapsy? Co říkáte na topínkovač, vyplatí se? Jiný tip? Děkuji.

 

 

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

111®

3x

topínkovač je na topinky , toustovač na toustový chléb...

 

vilik*

3x
Pokud bych se zařizoval, tak akto: sporák s troubou, pokud pečete např zapékané brambory apod., rychlovarku, mikrovlnku, ledničku. Topinkovač i toustovač máme, ale nepoužíváme je často. Pak už asi jen mixér.

 

georg

3x

Když máte hluboko do kapsy, nevím jak, tak do začátku aspoň lednice s mrazákem, trouby na pečení, ruční mixer, váha. Hodila by se i mikrovlnná trouba. Klidně se ale obejdete bez myčky, varné konvice, topinkovače, kávovaru, kuch.robota, grilu. To si můžete dokupovat postupně. Nebo aspoň něco z toho.

To jste dobře napsal. Já mám v kuchyni jen to základní a v pohodě navařím pro spoustu lidí. Druzí mají plno, jak já říkám, sraček a přitom se zmůžou akorát na to, aby se si ohřáli pizzu z obchodu.

 


2x

Myslím, že zrovna topinkovač by bylo až to poslední, co bych do kuchyně pořizoval. V kredenci zabírá místo a jeho používání Vás přestane poměrně brzo bavit. Mám s tím zkušenosti - pamatuju z dětství, jak jsme byli všichni nadšení z nového topinkovače a jak brzo se to nadšení vytratilo. Před cca 30 lety jsme ho dostali jako svatební dar a dodnes leží nepoužitý někde v bedně na půdě. Ovšem dnešní topinkovače jsou určitě na jiné úrovni, takže kdo ví...

mot - "...kde se takhle mluvi?"

Takhle se mluví leckde. Topinkovač a toustovač jsou dost rozdílné přístroje. Ten toustovač smysl má, ale není to v kuchyni to nejdůležitější.

Nevím, jak dnešní topinkovače, ale ty co znám já fungovaly s běžným chlebem a na sucho (předpokládám, že v principu se na nich moc nezměnilo). Topinka se pak samozřejmě dala za tepla načesnekovat, případně lehce potřít tukem. Chut i vzhled ale s klasickou topinkou nesrovnatelné.

My měli tenhle . Nechci ho srovnávat s dnešními, ale princip opékání je v podstatě stále stejný, jen u toho starého fešáka se musel chleba po čase obrátit. To se dělo "poloautomaticky" otevřením a zavřením dvířek, pomocí těch kolejniček dole.

Jo a topinka byla díky té mřížce uvnitř pruhovaná

korek

Chápu správně, že to myslíte tak, že klasická topínka je chutnější? :D

Bez pochyb.

Plný souhlas, nedají se srovnat,dodnes lituji že jsem jej koupil.

 

alena35002

2x

Topinkovač jsem poprvé viděla v bývalé DDR, sSnědla jsem opečený bílý chléb a posledních 30 let používám denně. Chléb je dnes tmavý, celozrnný, když zapomenu, tak vytáhnu z mrazáku...je na něm taková rampa na rozpékání rohlíku. Rychlovarná konvice. váha. Tyčový mixér. Šlehač. Odštavňovač. Vše po ruce, abych to nemusela lovit někde z hloubky skříně. Jo, ještě mechanický sekáček zn. Moulinex, Šikovná věcička.

 


1x

osobně bych začal sporákem,rychlovarnou konvici a samozřejmě nějaké nádobí .pokud "kychyňka v garsonce tak vařič a remoska nebo malá trouba + rychlovarná konvice+opět nádobí. Další varianta by byl ruční mixér, něco jako v odkazu ( eshop.eta.cz/... )Jo samozřejmě pračka a vysavač.

Jo a ještě jsem zapomněl-lednice!

 


1x

Remosku využijete mnohem častěji než topinkovač. (Mám oboje.)

 

mot

0x
topínkovač... kde se takhle mluvi?
radsi toustovac

A co když tazatel tousty nerad a ujíždí na topinkách?

Na druhoou stranu, lze to brát

 

 

korex

Já jsem zvyklý na to, že si dám na pánev kapku oleje a dva chleby...potom načesnekuju. Tyhle topínkovače teda pracují bez tuku a jenom se speciálnám toastovým chlebem? Takový chleba ale patrně obsahuje oproti běžnému chlubu několik éček už jenom proto, že je balený a musí vydržet...Jak to je? A Co chutové porovnání klasické topínky s tou z topínkovače? Jak moc se to liší?

 

ben®

0x

Dobrý den, myslím, že hodně lidí dnes využívá myčku nádobí. Ovšem, pro zručného jedince postačí dřez (na ten nezapomeňte, i když to není spotřebič). Ta lednička by měla mít i mrazák (2 v 1 nebo samostatný spotřebič). Zdravím!


doplněno 11.06.19 08:30:

korex - topinkovač nemáme, ale řekl bych, že skutečně pracuje bez tuku. Takže, klasickou, českou, nezdravou (vojenskou), chlebovou topinku, ze které kape tuk, tam neuděláte.

správná vojenskám se dělala ne na tuku ale na induloně ,zejména u velkých vojenských útvarů nebo kde bylo víc útvarů na jednu kuchyni!

 


0x
Tak tak, doplním Bena, nejlepší topinky vyloženě vyplavaly z vřícího sádla v ešusu na rozpálených kamnech ve světnici, většinou tak před večerkou, když už lampasáci byli z útvaru pryč.
Na koho už topinky nevyšly, ten aspoň fetoval tu vůni páleného sádla celou noc...
Kde jsou ty časy? Dnes by nás za to manželky hnaly, proto musíme mít ty elektrické nahrážky.
Dobrá věc je tyčový mixér.Někdo říká ponorný...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]