Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí víno výroba

Od: mira9 odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer. Chtěl bych si vyrobit domácí víno. S dostupných surovin koupě v obchodě. Máte vyzkoušený recept a postup výroby? Děkuji.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kepler*

0x

Recept na jablečné víno je zde:

receptynadoma.cz/...

Jen koupit jablečný mošt je nesmysl, obsahují konzervanty a v životě by to nechytlo kvas. Rovněž kvasinky bych doporučoval jen vinné, v žádném případě ne droždí. Podobně se dají udělat i vína z jiného ovoce, ale dávkování cukru zohledníme podle cukernatosti ovoce. Nejlepší víno je z černého rybízu nebo borůvek, ale zkvasit se dá skoro všechno, co obsahuje cukr a má dobrou chut. Nenechávat kvasit v příliš teplém prostředí nebo dokonce na slunci. Chytlo by to bouřlivé kvašení s nedozírnými následky. Brblátko se ucpalo ovocem, demión se natlakoval, vyrazilo to zátku a kuchyň byla přemalována na borůvkovo. Hodně štěstí!

 

jabraka*

0x

Přidal bych několik detailů.

Ovocné štávy by měly být čisté,tedy bez drti.Nejlépe přecezené přes síto a třeba několik vrstev gázy.Pokud máme možnost aspoň odhadem zjistit obsah cukru,je to výhoda.V případě,že je štáva málo sladká,přidáme cukr do hodnoty 12%..Kvašení je možné provádět v jakékoliv čisté nádobě,kterou můžeme vydesinfikovat,nebo sterilizovat.(vysířit)Pak vymyjeme ještě horkou vodou a můžeme vkládat kvas.počítáme s deseti litry kvasu.Přidáme 1 balení vinných kvasinek.Kupoval jsem je běžně v drogerii,ale v tuto dobu je drogerie neobjednávají,pokuste se přes Webové servery.Ke kvasinkám je nutno přidat také živnou sůl,protože cv samotném ovoci nestačí jen cukr,ale jsou potřeba i prvky jako fosfor a draslík.Kvašení by mělo začít při pokojové teplotě,nádoba se musí dobře uzavřít,a zajistit přitom odvod oxidu uhličitého.Po týdnu intenzivního kvašení by bylo třeba umístit nádobu do sklepa,nebo aspoň do místnosti se sníženou teplotou(10-12 stC.Obvyklá doba kvašení je asi 6 týdnů.V nádobě,obvykle demižonu, sledujeme vyčeření obsahu,a usazování kvasinek na dno.Jakmikle skončí vývin oxidu uhličitého a kvasinky klesnou ke dnu,můžeme obsah hadičkou stáhnout do lahví(PET)kde se v chladu obsah dočistí.

Tento návod je možná pro mnoho lidí maximální,ale zajištuje nejlepší kvalitu.

Přeju pochutnání na výtečném výrobku.

JABRAKA

 


0x

Nepíšete, jaké domácí víno chcete vyrábět. A proč chcete suroviny kupovat v obchodě? Myslíte jenom jablka, nebo máte na mysli jiné ovoce? Za chvíli pokvetou bezinky a můžete si vyrobit bezinkové víno, které bude určitě dobré zdravé nedá to tolik práce. Tady je jeden recept, ale existuje jich víc. Pak můžete udělat víno z plodů bezinek, to je opravdu velmi zdravé. Na obě vína se sama letos chystám. Také budu dělat bezinkový sirup z květů. Ten je opravdu výborný, nedá skoro vůbec žádnou práci a sirup nádherně voní po bezinkách a hlavně, ve sklepě mi vydržel 2 roky naprosto v pohodě. Já tam lahev zapomněla a koukala jsem jako janek, jak je dobrý. Snad i lepší. Tak než bych kupovala v obchodě postříkané ovoce nějakým sajrajtem, tak bych se poohlédla kolem sebe, zdali bych nemohla sama natrhat nějaké vhodné ovoce. A ještě koukněte sem, sama jsem si tuto stránku uložila.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]