Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zavařené karbanátky při pokojové teplotě?

Od: nikolaaa odpovědí: 13 změna:
Chci udělat naložené karbanátky podobně jako se dělají utopenci ve stejném láku. Vydrží karbanátky které zaliji vařícím lákem s octem při pokojové teplotě několik měsíců?

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

belicka

2x

Máte nadpis zavařené - tedy nadvakrát zavařené ve sklenici pod víčkem, vydrží jako masová konzerva. Maso se zavařuje nadvakrát, ale znám lidi, kteří projedou jenom jednou půl hodiny na 100 stupňů a ještě jsou tady živí.

Zalité lákem nevydrží, v teple zakyšou.

I buřty Vám nevydrží věčně.

Jen poznámka k tomu "zalité lákem": Dovolím si tvrdit, že utopence i karbanátky zalité uvařeným octovým lákem s přidáním feferonů vydrží v pohodě 1/2 roku, aniž by se kazily. Zase vlastní zkušenost.

"V teple zakyšou". Souhlasím, ovšem čemu říkáte teplo. Podle mého názoru v tomto případě 20°C ještě není "teplo".

 

jezevec*

1x

Ne. Pokud nebude sklenice "zavařená", pouze karbanátky přeliješ horkým nálevem a sklenici zavřeš víčkem, při pokojové teplotě se zkazí. Když si otevřeš sklenici utopenců, jeden sníš a zbytek necháš při pokojové teplotě, zkazí se taky!

 


0x

Ano, úplně stejně jako ti utopenci (ty utopence?).


doplněno 28.03.19 14:00:

@jezevec: Blbost. Mám 3litrovou sklenici utopenců, ze které cca 2 měsíce odebírám a i když nejsou všichni (utopenci) úplně ponoření, nic se neděje a jsou neustále chutní a v pořádku. A takhle to praktikuji již několik let.


doplněno 28.03.19 14:01:

@ben: A proč by se rozložily na kaši? Něco podobného se prodává v každém supermarketu a nikdy jsem nezaregistroval, že by ty "karboše" byly rozložené.

To je fuk - viz klasické ledoborce, slanečci a uzenáče

jezevec*

Při POKOJOVÉ teplotě? Ona je nechce mít v lednici! Ona se ptá na trvanlivost při POKOJOVÉ TEPLOTĚ !

Ano, mám je při pokojové teplotě (15°-20°C). Stačí?

jezevec*

Stačí. Na pos*ání bohatě

ben®

satam - Vy opravdu kupujete několik měsíců staré karbanátky v nálevu nebo jsou v tom nálevu mnohem kratší dobu? V tom je ten rozdíl (a také karbanátek není kus masa, ale "poslepované částice").

Pak je mi líto tvého metabolismu. Můj žaludek (a žaludky celé rodiny) to snáší naprosto v pohodě.

Ještě nějaké připomínky?

@ben: Tvá otázka je mimo mísu. Nebavíme se o tom, co kupuji nebo nekupuji, ale o tom, zda v kyselém nálevu diskutované potraviny vydrží a jak dlouho. A já popisuji jen své zkušenosti.

ben®

satam - jenže ty Vaše "zkušenosti ze supermarketu" jsou tazatelce na dvě věci .

Bene, vychladni. Kde jsem mluvil o svých zkušenostech ze supermarketu? To, že jsem napsal, že jsem nezaregistroval rozložené naložené karbanátky, koupené v supermarketu, ještě neznamená, že nemám vlastní zkušenosti s naloženými utopenci a karbanátky. Takže brzdi!

 

ben®

0x

Dobrý den, odhaduji, že se karbanátky snad nezkazí, ale rozpadnou se na kaši - několik měsíců je prostě moc a agresivní lák je rozloží. Zdravím!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]