Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,je možné,aby se prodávaly sporáky bez spodního topného tělesa a proč?
Vámi uvedený sporák spodní ohřev podle návodu na netu má. Dnešní trouby bývají řešené tak, že horní topné těleso vidíte, zatímco spodní je skryté pod plechem. Důvodem bude, že trouba s topným tělesem umístěným dole by se špatně čistila a těleso by bylo více ohroženo mechanickým poškozením. Horní bývá umístěné viditelně uvnitř, protože to ničemu nevadí často funguje jako gril.
Důvodem tohoto uspořádání bude žehorký vzduch stoupá vzhůru, proto u spodního tělesa je snadnější donutit ho "topit do trouby", přestože je za plechem. U horního by tepelné ztráty byly vyšší, jeho umístění uvnitř je proto výhodnější, umožňuje, aby se teplo z něj do značné míry šířilo sáláním, neutíkalo ven a současně na pečeném mase udělalo pěknou kůrku.
Položte kastrůlek s vodou na dno trouby a nechte chvíli v zapnuté troubě.Pokud se do pěti minut začne vařit,melo by tam těleso být.
Bez spodní spirály by mohla být trouba horkovzdušná.Ta vzduch zvenčí ohřeje přes spirálu a fouká dovnitř skříňky .
Takto jsou konstruovány trouby,které jdou zabudovat do kuchyňské linky.
V některých informacích jsem se dočetl,že trouby se vyrábějí jak se spodním topení,tak i jen s horním,nebo dokonce s topením vzadu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.