Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vizualní rozdíl mezi EPS 100 a EPS T3500?

Od: arimas* odpovědí: 12 změna:

zdar lidi

nevite zda je mozne pouhym okem poznat rozdil mezi polystyreny? jedna se o to ze bydlim v novostavbe ktera ma velice spatnou zvukovou izolaci a to hlavne mezi patry! bylo mi receno ze byl pouzit do podlah polystyren eps t3500 coz je specialne zamereno na krocejovy utlum!

nechce se mi ale verit ze pokud ho opravdu pouzili ze bychom slyseli od sousedu kazdy prd. ty obvodove pasky tu pouzity jsou takze me napadlo ze proste chteli usetrit a dali misto t 3500 obycejny polystyren.

videla jsem ten polystyren na vlastni oci a popsala bych ho tak ze mel velike kulicky ..a prave to me udivilo protoze jsem si myslela ze by mely byt spise male a hodne napresovane , kdezto ten nas je mel fakt velike a takove mekoucke a neprislo mi ze by byl nejak zvlast tvrdy.

Je v tom vubec nejaky rozdil nebo to okem proste nepoznam?

ten hluk je opravdu otresny je slyset uplne vsechnooooooooo. uz se kvuli tomu se sousedy i hadame a pritom z vetsi casty za to muze jenom ta spatna izolace

budu moc rada jestli s timto neko mate skusenosti!

diky predem pokud neco vite )

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

0x

t 3500 je měkký polyš, navíc na hraně má popis , musí být každá deska označena

arimas*

aha no ja ho videla uz polozeny v podlaze kdyz se opravovala podlaha byl kus podlahy vykopan. takze jsem baleni nevidela.

z vaseho prispevku usuzuji ze to vypada ze snad opravdu dali ten t3500? kdyz by vam do ruky nekdo dal esp 100 a t3500 tak umel byste rict jaky je v nich rozdil? jsou teda ty obycejny polys. tvrdsi?

diky moc za rychlou reakci viz foto podlahy ktera se kopala

Pokud vezmete do ruky oba druhy, tak to určitě poznáte. Polyfon je hodně lehký,

jabraka*

0x

Že je přenos hluku výborný,se nedivím.Polystyren je výborný materiál pro přenos zvuku.Do podlah se dává kvůli tepelné izolaci a ne jako kročejová izolace.Jinak rozdíl mezi polystyreny je ve výrobní technologii.Ten obyčejný je pěněný do formy a pak je celý blok rozřezán na požadovanou tlouštku.Extrudovaný je zpracován ve šnekovém vytlačovacím stroji přes hubici potřebné tlouštky a šířky a vychlazen.Je mnohem pevnější a do podlah se dává právě kvůli tomu.

JABRAKA

Jardo, ty se mýlíš, nebo jen z neznalosti. Pěněný do formy je i EPS 200, a ten nezmáčkneš...

kLIDNĚ TI SDĚLÍM JAK SE VYRÁBÍ POLYŠ NA KROČEJOVOU IZOLACI.

dcd-ideal.cz/...

0x

, no abych si nemohl doma pořádě prdnout, tak to už by bylo teda moc špatné

jabraka*

0x

No,Milane,když mě,technologa plastů,chceš učit technologii,to je na palici!

JABRAKA

arimas*

no vsude pisou ze je t3500 na krocejovku ale me to taky pripada jako ne moc dobra volba. ja bych spis pouzivala vatu nebo jak se tomu rika ..

vam jsem uz nekde na nejakych strankach psala pred pul rokem pokud se nemylim . ohledne stejneho problemu . resila jsem to skoro rok. ted jsem nejakou dobu na to zapomnela ale jelikoz jsme se chytli se sousedama tak mi to nedalo a chtela jsem ziskat jeste nejake info ale toto vypada na velice slozitou situaci a reseni asi jen tak nenajdu ..

Jaroušku, poslední tvoje citace: " Do podlah se dává kvůli tepelné izolaci a ne jako kročejová izolace"
Toto je nesmysl, at jseš technolog nebo ne. Vyrobí se EPS a ten se silným tlakem zmačkne. Změní se jeho struktura. Chceš vědět hustotu EPS a sílu zmačknutí?
Příklad:
Vypění se blok 105x105x250(400)cm EPS 50, ten se stiskne silou aby se z něj stala placka třeba jen 30,50,70,cm a pak z něj je polyfon na 350, 500 1000kg. Při tom tlaku se změní struktura buňky...
ale detaily a správné názvy jsem již zapoměl...(mám zjistit)?

jabraka*

0x

Skutečně nejlepší pro kročejový útlum je sendvichová konstrukce podlahy.Ale pro pochopení problému se někdy zaměňuje kročejová průzvučnost s průzvučností zvukovou.Kročej,je zvuk,vznikající v materiálu podlahy mechanickým působením-krokem,úderem.Průzvučnost,někdy v literatuře označovaná jako průvzdušnost je dána pronikáním zvukových vln-vlnění vzduchu-stavební konstrukcí.

Na každý tento problém je zcela odlišný způsob útlumu.

JABRAKA

arimas*

no asi to teda bude spise problem co se tyce pruzvucnosti zvuku. jelikoz je slyset i pracka po celem byte kdyz soused pere take vibrace a hlasy! ach jo

arimas*

A myslite ze by problemem mohlo by to ze anydridova vrstva je tenci nez by mela byt? nekde mi nekdo rekl ze anhydridova vrstva ma byt stejne silna jako je ten polystyren ale me to pripada ze je tenci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]