Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí pekárna - vlastní směs?

Od: myska323* odpovědí: 28 změna:

Dobrý den.Ježíšek mi přinesl pekárnu.Máteli někdo skušenost jak zde upéci chleba větší než 750g,nebo jak namíchat vlastní směs prosím podělte se. V kupovaných směsích je nějaká chemie, tak proč by si člověk neudělal svůj bez chemie.

Děkuji.

 

 

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

chleba

2x

Do okénka v pravém horním rohu zadejte - #domácí+chléb nebo #domácí+pekárna a počtite si. Je tam spousta dobrých rad. Pokud vás něco zaujme a budete chtít dovysvětlit, ptejte se.

 


2x

V Kauflandu a v PENNY mají mouku na chléb z domácí pekárny pro názvem "Pšeničná hladká mouka-domácí chléb". Běžně stojí 1 kg cca 14,- Kč, v PENNY ji měly nedávno ve slevě za cca 10,- Kč. Na pytlíku je dokonce i recept na nejjednodušší chleba. Upek jsem jej a je docela dobrý. Je velmi jednoduchý a málo požadavků na ingredience. Pouze tu cibuli jsem dal pouze jednu.

Mouku používám tu uvedenou, z běžných pšeničných mouk je chléb bílý a je spíše "vekový". Jinak na netu je mnoho dalších různých návodů, nejen na pečení chleba, ale i na míchání rúzných druhů těst (na kynuté knedlíky, pizzu a.t.d.)

A ještě, vzhledem k jednoduchosti, peču na pekárně i "mazanec" z těsta na vánočku, podle vlastního receptu aplikovaného z treceptu na vánočku od Brabce. Můžete vyzkoušet.

Tento mazanec (vánočkový) není "nadýchaný" jako kupované, ale má hutnou strukturu a nám velice chutná.

Dříve jsem pekl takto klasické mazance a vánočky, ale vzhledem k pracnosti (hnětení, kynutí, hlídání pečení) a možnostem pekárny, jsem aplikoval na pekárnu a je to jednoduché a práce minimální .

Návod:

Recept na "Mazánek" - vánočka-mazanec v domácí pekárně.

(Základ těsta dle receptu Brabce + vlastní úprava receptu a úprava pro domácí pekárnu).

Složky:

200 ml mléka

10 dkg másla (rozpustit)

2 žloutky

500 dkg polohrubé mouky

10 dkg moučkový cukr

3 dkg kvasnic- rozdrobit na cukr

0,5 dkg soli (malá lžička)

cca 1 lžíce nastrouhané citronové kůry

5 dkg rozinek - opláchnout vlažnou vodou-odkapat

3 dkg mandlí- nakrájet / na hrubo rozdrtit

Dát, v tomto výše uvedeném pořadí, vše do mísy pekárny.

Promíchat cca 3-5 minut na "míchání kynutého těsta" - (okamžité míchání).

Kontrolovat a pokud se těsto lepí na stěny, opatrně, po troškách, přisypávat mouku.

Těsto musí tvořit polosuchý vlahý "chuchvalec", nelepící se na stěny.

Pokud je něco nalepeno na dno, nebo na stěnu, vypnout a silikonovou škrabkou setřít a přilepit na "chuchvalec". Pak opět promíchat.

Po promíchání dát program 1 - standartní, chléb velký, tmavý.

Další postup už ponechat na pekárně!

V procesu pečení přetřít rozšlehaným vejcem shora.

Celková délka kynutí a pečení 3,30 hodiny (jako běžný chléb).

Po upečení vyjmout, vyklopit na desku a nechat schládnout. Možno krájet i pokud je ještě trochu teplý.

 

chleba

2x

mysko - nedejte se zmást zdejšími radami. Zde se věští z křištálové koule. Nikde nepíšete značku pekárny, ale všichni už ví, že máte zmáčknout program 1 a nebo čekat až pekárna zapípá atd. Jsou pekárny co nepípají a i mají očíslované jiné programy. Řiďte se podle návodu své pekárny a zkoušejte si míchat jednotlivé mouky tak, až vám chleba bude chutnat. Základem úspěchu je pohlídat pekárnu prvních 3-5 minut a koukat dovnitř zda se nedělá pod metlami blatíčko. Pokud ano, přidá se lžíce mouky. Je-li těsto řídké, upečete chutný učák, chleba se středem propadne. Hodně zdaru při pečení.

Vážený, kdybyste si dal trochu práce, tak přijdete na to, že opravdu mají pekárny ty programy téměř stejné a ve stejném pořadí. Já mám pekárny dvě. Jednu Eta a druhá je francouzská Gallet a chytněte se za nos, obě mají úplně stejně nastavené programy za sebou. Vždycky je na prvním místě pečení takzvané "klasik", a to je ta jednička. Vy dáváte odkazy vyčtené z internetu, ale zkušenosti praktické nemáte žádné.

 

myska323*

Díky za obě odpovědi, mám co studovat.

 


0x

Kupte si v prvé řadě mouku chlebovou pšeničnou. Buďto předměřickou, nebo Babiččina volba, nebo Penam. Také chlebovou žitnou. Vločky žitné, nebo ovesné, nebo špaldové. Sezamová semínka, slunečnicová semínka, kmín, dýňová semínka.

Recept na velký bochník: 600g pšeničné chlebové mouky, 100 g žitné chlebové,

Napřed dáte do pekárny 620ml vody a 30ml octa, malou lžičku soli, 3 lžíce olivového oleje, nebo ten co máte doma, slunečnicový, řepkový. Navrch nasypete předem prosátou mouku přes sítko, já to tak dělám pokaždé, mouka se provzdušní a chleba je opravdu lepší. pak položíte necelou půlku kostky droždí a tu posypete lžičkou cukru a trošku zahrnete moukou a zakápnete vlažnou vodou. Jednu polévkovou lžíci. Nastavíte program 1klasik a vyberete barvu kůrky, já dávám vypečený. A zapnete pekárnu. Sledujte těsto s otevřeným víkem a kdyby se Vám zdálo, že je tam málo tekutiny, klidně přidejte lžíci vlažné vody, nebo naopak mouky. To časem vychytáte. Těsto musí být vláčné, ale ne řídké ani tuhé. Necháte hníst a po zaznění signálu, přidáte lžíci vybraných semínek, můžete dát od všech co máte po ruce a hlavně kmín, dělám od oka, a 2 lžíce vloček. Já je teda přidávám dříve, než mi pekárna zapípá, protože už peču chleba několik let a tak to dělám skoro se zavřenýma očima . No a pak čekáte, až se ukončí poslední hnětení a rukou, namočenou ve vodě vyndáte ty háky, protože kdyby jste je tam nechala, tak budete mít v hotovém chlebu ošklivé díry. Po posledním hnětení a vyndání háků, už pekárnu neotvírejte. Posílám foto mouky, kterou já běžně kupuji. A i hotového chleba. Já už několik let chleba nekupuji. Uvidíte, že budete za chvíli úplně sama experimentovat s různými semínky a tak. Ale stále dodržujte množství vody a mouky v gramech. Ale tu mouku můžete míchat jinak. Ale nedoporučuji dávat hodně žitné mouky, chleba je pak hodně těžký, musíte přidat víc kvasnic a stejně to není nic moc. lepší je raději koupit tu tmavou mouku pšeničnou, jestli máte raději tmavší barvu. Přeji dobrou chut.

Pokud se Vám stane a chleba se během pečení uprostřed propadne a bude z něho tak zvaný "ušák" , nic to chuti chleba nezmění, ale znamená to, že jste dala víc kvasnic, nebo byly prostě jinak kvalitní. I mně se to občas stane a to už to mám všechno doslova "v malíčku". Je to prostě kvalitou kvasnic. Jednou za čas vyrobím toho "ušáka". Ale jinak je naprosto chutově v pořádku.

Tu mouku v Penny jsem si právě koupila, je to ta první, na mé fotce a je velmi dobrá. Je to ta chlebová mouka Penam v bílém pytlíku. Já jsem si koupila opravdu 20 kilo do foroty, protože je výborná i na domácí těstoviny a dokonce jsem z ní pekla i veky na Silvestra a byly naprosto dokonalé. Tak jestli ji ještě mají, tak doporučuji.

myska323*

suzymon-moc děkuji za vaši radu,je úplně polopatická,přesně taková jakou jsem si přála.Podle ní mohu začít péci svůj chleba a experimentovat. Je těžké řídit se 100 radami, když neznáte výsledek.Vaše rada je konkrétní. Moje pekárna je Harmony od ETY.Ještě jednou díky.

Mám přesně tu samou pekárnu. Eta Harmony a jsem s ní opravdu moc spokojená. Na přidávání semínek, kmínu a vloček, opravdu nemusíte na to zapípání čekat, já je přidávám už v době, když vidím že je těsto trochu prohnětené. Pekárnu můžete mít celou dobu otevřenou a sledovat co se v ní dějě a případně přidat tu vodu, nebo zaprášit moukou. V době míchání a kynutí, pekárna totiž hřeje velmi málo. Když budete mít na časovači 2.00 h nebo o pár minut nižší čas, abyste měla jistotu, tak vyndejte ty háky. Nebojte se toho, jdou krásně vyndat namočenou rukou. Pak chleba rukou uhlaďte trošku do kopečka, pekárnu zavřete a už neotvírejte. Když prošvihnete vyndání háků a budete mít na časovači třeba 1,50 a o pár minut méně, tak ještě můžete háky vyndat. Ale po půl hodině už je to blbé. Sice se mi to už několikrát stalo, že jsem zapomněla a vyndala je stejně, ale není to ideální. Ty háky tam opravdu nenechávejte, protože pak budete mít uvnitř chleba díry a kolem háků bývá těsto jaksi špatně upečené. Pak napište, jak se Vám chleba povedl. Suzy.

 

 

nikdo*

0x

Chleba větší než 750gr? Tak na kilový chleba potřebujete cca 1,05-1,1kg těsta. Napěstujete si kvásek, musí ho být asi 0,5kg. Jakmile ho máte pěkně vyběhlý, přidáte 250gr pšeničné chlebové mouky, cca 100gr žitné chlebové mouky, 16gr soli, 10gr kmínu. Umícháte těsto a během míchání přidáváte opatrně žitnou mouku tak, abyste vymíchali těsto. Pak je potřeba to nechat kynout asi hodinu, při teplotě 30-40°C. Pak už se to jen upeče.


doplněno 04.01.19 20:46:

Suzy: Předpokládám, že i pekárna umí udržet teplotu jak pro pěstování kvásku, tak pro následné kynutí těsta. Stejně tak snad umí pekárna umíchat těsto. Pokud ne, je to cajk, ničemu nepomáhající.

Nikdo, ale paní má domácí pekárnu a tam je pracovní postup trochu jiný. S kváskem zadělat chleba sice může i v pekárně, ale ona se musí v první řadě naučit lehčí postup.

Nikdo, to fakt nejde vypěstovat kvásek v té pekárně. Musíš si ho udělat ve sklenici a pak s ním chleba v pekárně zadělat. A ten kvásek klasicky přikrmovat v té sklenici. A škoda, že nebydlíme vedle sebe, já bych ti chlebík udělala na počkání a za Tvého dozoru v té pekárně a musel bys uznat, že je dobrý. Fakt je to moc dobrá mašinka, ale jen pro domácnost, ne na velkovýrobu. Věř mi to.

nikdo*

Suzy: Já samozřejmě nemyslím pekárničku na velkovýrobu. Taky jsem ji nikdy neměl. Ale překvapuje mě, že v ní nejde udělat kvásek. Jestli se nepletu, tak uvnitř je teflon, tak jediné, co mě napadá je, že by neuměla udělat to stálé teplo, kolem 23-28°C. Jinak nevidím důvod, proč by to nemělo jít. My ho pěstujem v teple v plastových kyblících, tak proč by to nemělo jít v pekárně?

Nikdo, já právě vím, že Ty máš jiné podmínky k pečení, proto jsem Ti vysvětlovala tu maličkou pekárnu. To teplo vhodné k udělání kvásku tam samozřejmě je, ale pouze na určitou dobu a pak to přechází do jiné fáze programu, což je hnětení a teplota se stupňuje. Jsou tam přednastavené programy a s tím nic neuděláš. Prostě to k tomu není určené. Já si teda sama kvásek nedělám, protože se mi to nikdy nepodařilo, asi jsem na to nějaká "levá" nebo co. Tak mi ho jednou přinesl jeden kamarád, který ho doma dělá levou zadní a radil mi jak ho mám přikrmovat a stejně mi to "chcíplo". Ta teplota musí být stálá, nesmí kolísat a já tady nikde stálou teplotu nemám. Ani u radiátorů ne, protože na noc vypínám topení. Zkoušela jsem to i v tom jogurtovači, kde si mohu dobu i teplotu nastavit a kontrolovat, ale nějak jsem na to "zabudla" a ono se mi to zkazilo. Patlala jsem se s tím asi 3x a pak jsem to vzdala. Místo toho používám tu trochu octa a vyjde to nastejno. Teda podle mne, protože jsem ho jednou z toho kvásku udělala, jak mi ho ten kamarád dal a velký rozdíl jsem nezaznamenala. Jinak ta pekárna umí právě dokonale umíchat všechna těsta, nejenom ta na chleba. Já už bych se bez ní opravdu neobešla. Ale té co máš Ty, se to samozřejmě nevyrovná. Jenomže každý nemá doma opravdovou pec a ty hnětače, jako máš Ty, tak je pro něj obyčejná domácí pekárna to nejlepší, co si může pořídit. Mám samozřejmě i robota, ale tak dobře těsto na chleba nevymíchá.

nikdo*

Suzy: No jo, já myslel, že pekárna na tyhle progrmy, nebo ruční nastavení má. To je moje vina, že jsem o nich měl lepší mínění, a srdcem technik vím, že by to nebyl problém. No jo no. Jinak já dělám chleba ručně. Klasický hnětač, Válím rovnou na desce. Kynu to v ošatkách, jen pec máme trochu větší troubu. Chleby nepeču na kšeft, jen pro známý. Dnes jich bude asi 12ks. Až budou, pošlu fotku. Pro povzbuzení.

chleba

Myslím, že každá pekárna má program na kynutí těsta ( ne na pečení čehokoliv) a na tomto programu dělám i kvásek. Nevidím v tom problém.

Proboha jaký kvásek to asi tak děláte? Pravý kvásek není hotový za 20 minut, ale trvá to několik dní. Takže nemelte nesmysly.

A pro Nikdo, už se těším na fotky. Ale raději bych ochutnala . No já vím, že to nejde, neboj, nemusíš mi ho posílat poštou.

nikdo*

Suzy. Je rozdíl, jestli si musíte kvásek napěstovat z mouky a vody, to opravdu trvá asi 3dny. Nebo, jestli kvásek potřebujete namnožit z nějakého základu, který máte od minula. Na to stačí 4-6 hodin. Základ od minula se smíchá s teplou vodou a žitnou moukou, a necháte ho v teple vyběhnout. Musí mít konzistenci asi jako krupičná kaše-no trochu hustší. Ono to kvašením zeřídne. Pokud máte dobrý základ, netrvá to víc než dvě hodiny. A takhle to opakujete, dokud nemáte požadované množství. Na kilový chleba ho potřebujete asi 60dkg. Přidáte 250gr pšeničné chlebové, a při mícháni těsta to dotáhnete na hustotu žitnou moukou. přidáte cca 16gr soli(podle chuti, to si musíte vychytat), a 10gr kmínu. Dobře uhníst, dát do formy, nebo testo po hnětení ještě utáhnout a dát do ošatky kynout do tepla. My to kyneme v normální troubě, vyhřáte na max 40°C, a potom už se staženým termostatem na nejmíň, co jde. Proč 30-40°C? No abyste zkrátili dobu kynutí. Tímhle způsobem máte za hodinu vykynuto. Většinou už za 50 min. Ta hodina je dost mezní. Jakmile překynete, těsto uprostřed spadne a je konec. Máte z toho brousek. Podmínkou je, mít v troubě teploměr. Teplota NESMÍ být větší než cca 40°C. Zabili byste kvasinky v těstě. A teď přichází jedna moje vychytávka. Těsto při kynutí osychá, a oschlý povrch při pečení praská. Přišel jsem na to, že když se to kyne v normálních mikrotenových taškách, tak chleba nepraská. Zabalím formu nebo ošatku s těstem do uvnitř pomoučené tašky a šup s tím na kynutí.
Pak už jen vyklopit z ošatky, pomazat vodou(pekaři tomu říkaj vlažení), naříznout, a šup s tím do pece.
Chleba ve formě jen pomažu vodou a naříznu, a jde do pece.
Po upečení chleba pomazat mírně slanou vodou. A je hotovo. Ráno se zadělával kvásek. Po obědě jsme začínali péct, a je hotovo. Ty malý chlebíky, mají asi 550gr. Ty větší, něco přes kilo, stejně jako ty z formy.

Nikdo, díky za fotky. jsou hezké. Sice nevím jak vypadá uvnitř, ale předpokládám, že se jedná o klasický dobrý chleba. Já prostě mám tu pekárnu, jsem na ni zvyklá, chleba z ní mi chutná a chutná všem, komu jsem nabídla. Já dávám všelijaká semínka, přidávám vločkovou mouku, kterou si sama namelu a chleba je výborný. Někdy, když chci překvapit, tak přidám trochu smažené cibulky, nebo česnek. Ta cibulka i česnek je ale specielní, není to doma smažené, to by byl chleba moc mastný. Ale kde ty ingredience kupuji, to si nechám pro sebe. Chleba krásně zavoní a zajímavě chutná. Já už si dám příště pozor a nebudu do žádné otázky o chlebu odpovídat. Nakonec co mi je do toho. Tazatelka se ptala, jestli tady někdo nemá svůj vyzkoušený recept na chleba z domácí pekárny, já blbka se "chytla", chtěla jsem poradit jak nejlépe jsem uměla, fotím mouky, vypisuji sáhodlouze recept na chleba určený pro domácí pekárnu a pak se do mne obouvá člověk, který vlastně poradil, aby si to našla na internetu a vychytala si to sama, způsobem pokus-omyl. A jak vidím, tak jsou tady lidé, kteří mu dali za pravdu i když ani oni, a ani on sám, žádný svůj vyzkoušený recept nedal, ale pouze mi začal odporovat. Tak to se asi těm některým zalíbilo. No tak jo! Ako sa páčí. At si to každý matlá podle svého, co mi je do toho. Já umím zacházet jak s pekárnou, tak umím namíchat vlastní směsi.Já nemusím kupovat žádné hotové míchaniny, určené lidem, kteří to sami nedokáží. Tak at si to každý dělá podle svého a jí co chce. Nakonec co mi je do toho. A je spousta lidí, kteří si s pekárnou neví rady a ti ji pak prodávají na Bazoši, protože to prostě neumí a doma se jim to válí. Já sama jsem si právě nedávno koupila úplně novou za pár korun na tom Bazoši. Je to ta, o které píši. Ta francouzská "Gallet Baguette". Ale naší "Eta Harmony" se teda nevyrovná, i když byla její pořizovací cena vyšší. Tak ahoj a hodně zdaru v pečení.

Suzy, plně se přikláním k tvému názoru, že mnoho lidí je neumí využívat a tak je nakonec prodávají (nebo dokonce i vyhazují). Já jednu dokonce našel u elektrokontejneru (tu Moulinex). Myla sice poškozená, nešlo točení-míchání. Ale oprava mi trvala snad ani ne hodinku, byl tam vadný spoj v tištáku u přívodu k motorku.

S těmi recepty máš taky pravdu, nic si z toho nedělej. Já nepeču sice chleba stále, ale tak 1 x týdně až 14 dní, většinou když dojde koupený a nechce se do města, případně přes sobotu a neděli. Nemám nějaké spešl recepty, vždy většinou běžný, doplněný trochou nakrájené cibule a případně semínky, které mám zrovna po ruce. A vždy trochu "improvizuji" a zatím se mi ještě nic zkazit nepodařilo. A většinou peču (vzhledem k množství jiných činností) večer po desáté, kdy dám vše do pekárny, zamíchám, abych věděl jak bude těsto tuhé a pak zapnu a nastavím program 1, odložím na upečení na 05.00 hodin ráno a v 07.00 máme ke snídani čerstvý chleba.

A když už je řeč o pečení, tak přidám ještě "doušku" o vaření. I v tomto mám názor, že dnešní hospodyňky nedokáží využívat moderních technologických vymožeností v kuchyni. Vařím rád (i když většinou u nás stále vaří žena), ale nerad, jak já říkám, "stepuji" u sporáku. A tak jsem, asi před třemi roky, náhodou, když chtěla žena koupit klasický papiňák, koupil elektrický automatický papiňák. A to je paráda, nachystám a vložím ingredience, zapnu program podle druhu jídla (všechno možné-vaření, dušení- brambory, rýže, masa, gukáše, polévky), případně odložím proces na pozdější dobu a "jdu si po svém" (garáž, práce okolo domu, na chatu a.t.d.) V poledne přijdu a (pokud žena nevaří), mám uvařeno, maximálně zahustím pokrm pokud je potřeba. Ale když jsem to doma původně realizoval, měl jsem docela "domácí" problém. Manželka to zprvu nemohla strávit. Ale dnes už na něj rovněž (i když to nikdy neřekla) nedá dopustit. Hlavně jí právě vadilo, že se s tím člověk musí trochu naučit. Vlastně i jako s těmi pekárnami. I když je to v podstatě velice jednoduché.

 

chleba

0x

Proboha jaký kvásek to asi tak děláte? Pravý kvásek není hotový za 20 minut, ale trvá to několik dní. Takže nemelte nesmysly.

suzymon - a dost ! přestaňte urážet, také vám NEpíši, že jste jedovatá, zapšklá, osamocená ženská, protože s vámi nikdo nevydrží ! Vám zde na poradně asi projde vše, co jinému ne, proč asi?Když neumíte udělat kvásek v pekárně, je to váš problém. Nikde nepíši, že kvásek udělám za 20 minut. U nás se peče denně, jeden den chleba, druhý den sladké pečivo, třetí den chleba a čtvrtý den sladké nebo slané rohlíky. Narozdíl od vás, kdy vám stačí jeden chlebík na 14 dní.

nikdo*

A co kdybyste radši napsal, jak to v té pekárně děláte. Rozhodně by to bylo lepší i pro tazatele, než můj návod na obyčejný chleba.

 

chleba

0x

nikdo - tazatelce nelze konkrétně poradit, neznáme značku její pekárny, takže jen všeobecně.

Perfektně jste popsal ruční výrobu kvásku a pečení chleba, netřeba to opakovat. I váš postup se dá uplatnit u pekárny, jen se musí přemýšlet. Staré pekárny měly asi 13 - 15 nastavených programů, z toho min 4 druhy chleba. Obyčejně lidé zvolí první program a čekají 3 - 4 hodiny než mají výrobek hotov. Tohle mi nevyhovovalo, kombinovala jsem různé programy - 20 minut jsem nechala míchat těsto třeba na program "marmeláda nebo žitný chléb", vypla program, zvolila kynutí těsta na 50 minut, vypla a zvolila program pečení, také 50 minut. Za 2 hodiny je hotov perfektní chleba. I kvásek ve staré pekárně lze udělat, volila jsem jen program "kynutí" na 125 minut a to 2x. Při tomto programu se stále udržuje stejná teplota (neměřila jsem jí). Někdy jsem program ukončila dříve podle stavu kvásku.

Nyní již několik let mám pekárnu, kde si mohu naprogramovat svůj program. Odpadlo mě přepínaní programů jako se to dělo u starších značek pekáren.

Tak at se dílo daří všem

Na značce pekárny nezáleží. Proto ji paní neuváděla. Ona se ptala, jak děláme vlastní směsi, protože nechce kupovat tu hotovou. Vy jste zde sice inkognito, ale jak je vidět, tak zrovna mne, znáte strašně dobře. A to jste se zde začala objevovat pod tímto nickem teprve nedávno. Já nemám důvod se schovávat za inkognito, aby nikdo nepoznal kdo to vlastně jsem. U mne je to jasné, vždy vystupuji pod vlastním nickem, pod kterým mne všichni znají. Tak vyprošovat bych si měla já a ne Vy. Já nevím kdo jste, vy to ale víte, že? A ten postup, který tady popisujete je pro tazatelku zmatený a neupotřebitelný i s tím přemýšlením. Ona má pekárnu poprvé doma a neví jak na to. A ten popis dělání kvásku s vypínáním a zapínáním pekárny vám nevěřím. Nemáte žádný důkaz, jsou to jenom slova. To, že zde napíšete, jak jste zkušená, to může vyplodit kdokoliv. A vy pro mne kdokoliv jste, nebot nemáte třeba zrovna tady, žádnou "minulost", o kterou bych se mohla opřít, jako o rádce, který má dobré odpovědi, na které se jiný může spolehnout. A na internet se může napsat cokoliv, že ano. A pochlebovat rádci "nikdo", že jeho vysvětlení je dokonalé a že ho nemusíte opakovat, je průhledný manévr a pokus o zalíbení se a nepopudit si ho proti sobě.

chleba

Ach jo. Nepsala jste, že nebudete reagovat? Že vám je to jedno? Zas se do toho se.ete. Zas jste nevydržela, má odpověď se vás netýká ani tazatelky (jak píši), vyžádal si ji jiný rádce. Dejte si vínečko a jděte se z blbé nálady vyspat. Zaplevelovat nadále toto vlákno už s vámi nebudu, už to stačilo - dobrou noc.

No, to je dost, že jsi se rozhodl už "nezaplevelovat tohle vlákno". Myslím, že to bude pouze k dobru. Prudíš a ochotné rádce a diskutéry napadáš. Jdi do ... sebe.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]