Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové,
Bude dostatečný tah vzduchu v této sestavě : z kamen půjde roura v délce cca 0,5m směrem k zemi cca 45st.a potom rouru vyrovnám vodorovně v délce cca 0.3m a nakonec kolmo nahoru v délce 3m?
Jestě dodám - ono to není na vytápění, ale do udírny
vidím že chcete udírnu připojit na kamna a na komín od kamen. Třeba se vám to povede, ale berte v potas, že první otázka je, čím jste v těch kamnech topili. Jestli kusy starých futer a špaletami ze starých oken, tak vám přeji dobrou chut.
No a za druhé. Tah v udírně musí být slabý, jen na udržení teploty. Ne jako v kamnech. Tahem jako v kamnech byste maso nevyudili, ale usušili. Komín potřebuje klapku.
Udí se takto :
1/ k zatápění a k přikládání použijte pouze a jedině čisté dřevo bez kůry. Kůrou byste maso začadili.
2/ udírnu rozehřejte na pracovní teplotu, na nějakých 50-600C
3/ udírnu vyvětrejte
4/ vložte maso, nějakou čtvrthodinu počkejte až se ohřeje a pak zaklapněte klapku na komíně.
5/ opatrně přikládejte poleno po poleni. V ohništi nesmí být velký plamen a místo klapky stačí kus prkna položený přes komín.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.