Nejste přihlášen/a.
Vše zavařuji do sklenic OMNIA s víčky ,krytkami a sponami. eshop.sonix.cz/...
Vše naplním,uzavřu a steriluji v mikrovlnce.Vyzkouším dobu sterilace do prvního varu.Jedna sklenice trvá asi 6 minut,podle typu MW.Pak sklenici vyjmu a obrátím na víčko nechat vychladnout.Pod sklenici dávám mělký talíř pro případné zachycení přetoku aby se zbytečně nezaneřádil vlastní otočný talíř MW.Zavařuji takto vše už 15 let.
Zavařuji, až kam mi pamět sahá. Nemám ráda nová víčka. Když mi některá sklenice pustila, vždycky to bylo nové víčko. Ale to se stane málokdy. Víčka je potřeba pečlivě umýt, novou hubkou s jarem a dávat do kastrůlku s vodou, tu zahřát a co nejteplejší "hlavou" upevňovat na sklenice. Po vytažení z hrnce obracím sklenice dnem vzhůru do vychladnutí, na kus textilu. Je možné, že vaše víčka chytla, ale nevcucla se. Někdy je to slyšet, když sklenice nasaje vzduch. Jak zavařujete? V hrnci, v troubě, v zavařovacím hrnci? Kamarádka zavařuje v troubě, na vysokém plechu s vodou. Říkala, že pomalu zvedá teplotu sklenic a když okurky změní barvu, troubu vypne a drží je tam 10 minut. Pak vyndá, dnem nahoru, na starý, poskládaný ubrus. Já mám hrnec, voda až nad víčka, vyženu poměrně rychle teplotu na 80ºC, plamen ztlumím a držím 10 minut. Pak plamen vypnu a 10 minut nechám dojít a horké vyndávám a nechávám zchladit dnem nahoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.