Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Indukční sporák lepší než sklokeramický?

Od: hanoj* odpovědí: 6 změna:

Mám sporák AEG se sklokeramickou deskou,se kterým není manželka moc spokojena.Jde hlavně o delší doby vaření (oproti plynu)a také o to.že při stažení plotýnky na nižší teplotu trvá delší dobu,než se žár zmírní..Chtěl bych si pořídit sporák s indukční deskou.Máte někdo zkušenosti s vařením na indukci a můžete mi je doporučit? Musím také vyměnit veškeré nádobí,nebo lze použít stávající,pokud je dno magnetické? Děkuji za jakoukoliv radu.

.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

terry*

0x

Zaběhněte do stánku a kupte si poslední číslo časopisu D test .je tam skělý článek a veškeré informave včetně zkušebního testu indukčních desek,použití nádobí,jak je to s úsporou elektřiny apod.

 


0x

nedávno tu bylo uvedeno, že postačí když bude nádobí mít dno z magnetického kovu, tj. když magnetka se na něm udrží. Jak je to s úsporou energie nevim.

Máme vestavný sporák s troubou Zanussi

s tím magnet. dnem není pravda, máme indukč. sporák a "starré" hrnce co mají magnet. dno na něm nefungují,

musí být hrnce přímo určené na indukci

takže buď koupit sadu hrnců na indukci, anebo vybrat sporák jak máme my, 2 plotny indukce a 2 Hi-lit zony

a spotřeba energie? no na indukci je to znatelně rychleji uvedeno do varu

doplněno 07.11.09 17:43:

dal jsem si "kvůli " vám prácičku a udělal jsem test - uvedení vody do varu na indukci cca 3.30 min

uvedení vody do varu na hi-lite zoně cca 6,20 min

takže úspora zřejmě bude,nebo né?

 

jirbar*

0x

Mám pouze indukční vařič. Vařím pouze ve starých železných smaltovaných hrncích. Trochu mi vadí regulace výkonu. Na jedničku to je 70 stupňú a vařící voda se dále nevaří. Na dvojku to má být 100 stupňů, ale voda klokotá z hrnce.

 

ezop

0x

Mam zkusenosti diky stehovani s ruznymi typy sporaku.U nas jednoznacne vede z e m n i p l y n.

 

jajdula

0x

Dobrý den, indukční varnou desku mohu jen doporučit. Já sama mám doma kombinaci ( dvě plotýnky indukce a dvě normální ) a pokud nemusím, tak nevařím jinde než na indukci. Dokonce jsem zrušila i rychlovarnou konvici. Indukce ji v klidu nahradí. Skvělá je nejen na vaření vody, ale i na smažení. Olej je hned rozpálený a máslo ihned vyškvařené. Jednu dobu jsem měla dokonce i plynový sporák. A i když nevaří pomalu, za indikci bych ho nevyměnila. Už jen kvůli údržbě a bezpečnosti ne.

Co se týče nádobí, mám dobrou zkušennost s jakýmkoliv maknetickým materiálem. Od starých smaltovaných hrnců po prababičce, přes černé litinové až k novým nerez určeným přímo na indukci. Nedá se použít pouze materiál na kterém nedrží magnet. Tzn. některé nerez hrnce, hliníkové pánve a sklo.

Opravdu indukce je super. dokonce přemýšlím o tom, že mou rok a půl starou kombinovanou desku prodám a koupím si celou indukční. Dneska už jsou ceny trošku příznivější i pro normální lidi.

Doufám, že můj příspěvěk byl někomu přínosem. Indukci zdar

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]