Nejste přihlášen/a.
Zdravím, já osobně bych pokud to jde dal 75 a na trase i osadil čistící kus.
S velkou pravděpodobností tam nebudeš mít přivzdušnění odpadu. Já to lidem vysvětluji na pet flašce. Otoč ji uzávěrem dolu odšroubuj víčko a tak nějak se chová voda v odpadu. Pak do té flašky udělej zvrchu díru a uvidíš ten rozdíl. ..Ta voda ti tu 50ku zahltí a ta 75ka ti nahradí tu díru na přisávání vzduchu. Každý si myslí , že ta 50ka je dostatečná - možná ze začátku , ale za čas se začne pomalu zatahovat usazeninama a začne to zlobit. ...Práce vyjde na stejno a ten cenový rozdíl za materiál zase není tak velký.
původně jsem měl v plánu použít 75..možné to je.. kdybych použil od dřezu 2,5m 50 a pak 75sklepem? to je asi nesmysl že?... díky za radu
Proč nesmysl? Naprosto běžná praxe. Ono je také problém zasekávat 75 do zdi, ale ve sklepě v otevřeném prostoru je to ideální řešení.
Na takovém dlouhém vedení bávají největší usazeniny na konci - jak tuky chládnou. Co se týče přivzdušnění , tak pokud ti bude sifon ,,kloktat " dá se to dodatečně ošetřit ABU klapkou ( přivzdušňovací hlavicí ) a nebo při montáži ,,bajpasem" na potrubí atd.
Jen doplním, že to mám taky takle - dlouhé vedení od dřezu a myčky do septiku a ve sklepě pod podlahou už je ta voda tak studená, že v trubkách tuhne tuk (málem mi to přes dřez vyplavilo suterénní kuchyň). Zkoušel jsem kde co od louhu, přes čistící pero, čistící hadici na wapku a vše mělo jen krátkodobý účinek. Zkoušel jsem i bakterie do sifonu, tam jsem změnu nepoznal vůbec ani po dlohodobějším dávkování.
Nedávno jsem vyzkoušel dát na sporák vařit 4 hrnce vody a když začínala vřít, vypustil jsem všechnu horkou vodu z bojleru do dřezu a zalil těmi 4-mi hrnci vroucí vody. Zatím je klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.