Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Měl bych dotaz, zda lze používat AGAR 900 v prášku jako doplněk stravy bez vaření nasypaný třeba do čaje nebo holé vody.
Myslím to tak, že bych si dával 1 čajovou lžíčku třeba do vlahého čaje- 1/2 litru čaje - každý den ráno a nechal ho v čaji vyluhovat asi 20min, aby AGAR jakoby nabotnal ve vodě.
Někde píšou, že by to bylo dobré - nasypat do vody a vypít - pro regeneraci organismu, pro zlepšení zdraví obecně.
Do 1litru čaje by se nasypalo asi 10 - 15g Agaru 900 v prášku.
Spíše jsem se ale dočetl, že AGAR v prášku je nerozpustný ve vodě, že se má nechat nabotnat chvíli ve vodě, pak asi 5min povařit, vznikne přírodní želatina - což také děláme doma.
Tak by mě zajímalo, zda s tímto má někdo nějaké zkušenosti.
Děkuji za případné rady.
Agar je naopak zdraví prospěšný. Je to druh mořské řasy a má velmi dobré želírovací vlastnosti. A skutečně je bez kalorií. Sama ho doma používám, ale k výrobě želatinových bonbónů. Je pravda, že se musí povařit, jinak neželíruje. Já si myslím, že se Vám vůbec nic nestane, když ho necháte nabobtnat ve sklenici vody a pak rozmíchat třeba v tom čaji, protože jinak by to asi vypít nešlo, protože je bez chuti.
Polysacharidy jsou polymerní sacharidy. Jsou tvořeny monosacharidovými jednotkami, které jsou spojeny glykosidovou vazbou. Často jsou amorfní, nerozpustné ve vodě a nemají sladkou chut, proto je jejich označování za cukry nepřesné.
At tak, nebo tak, neobávala bych se, že by si s tím tělo neporadilo. Když polykáte léky, nebo jíte jinou stravu, také si s tím tělo poradí a využije potřebné látky. S tímhle bych si hlavu vůbec nelámala. Já jsem také četla, že stačí rozmíchat ve sklenici vody a vypít. Prochází to celým trávicím traktem a nevyjde z těla ven nevyužité, to se nebojte. Spíše jde o to, aby to člověk nějak do sebe dostal.
Článek jsem našla na Wikipedii. A kdo chce může si o "agaru" zjistit víc. Má sice jiné vlastnosti než zvířecí želatina, ale zdraví prospěšné jsou.
Želírovaní..., to je jasné. Jde mi o to zda tělo využije jen ten prášek v čaji při vypití. Prášek bych jasně že nechal v čaji nabotnat. Pak stejně čaj sladím medem, takže o chut nejde.
Kdyby tělo ten samotný nabotnalý prášek nezpracovalo, tak by nemělo smysl ten prášek do čaje či holé vody sypat.
Jinak je mi jasné, že se tělu nic nestane, když si prášek nasypu do čaje. Jen mi jde o to, aby to nebylo zbytečné,
kdyby prášek tělo nevyužilo. Využití ve formě želatiny chápu, ale se samotným práškem zatím jistě nevím.
Někde píší, že se může pít i prášek ve vodě, jinde zase píší, že se musí vždy prášek ve vodě vařit (aby vznikla želetina), pak teprve konzumovat AGAR ve formě želatiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.