Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Něco z kuchyně

Od: svatoslav odpovědí: 11 změna:

Opět běžná "banalita", běžný dotaz týkající se vaření resp. jistého úkonu po uvaření, díky předem za Vaše názory:

když po uvaření brambor hodláte tyto "ocedit", tak držíte pokličku na rendlíku či kastrůlku a

lejete možná ještě vřelou vodu z tohoto kastrůlku přímo do dřezu či výlevky? Je to tak v pořádku?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Ano, ale pustím k tomu studenou vodu, vzhledem k tomu že ta flexi trubka co mám pod dřezem při lití vody lehce pod 100°C znatelně měkne

 

instalater*

2x

Zdravím, pokud máte konkrétně na mysli lití vřelé vody do odpadu, tak to za určitých podmínek odpadu jenom prospěje. Nesmíte mít keramický dřez a nebo flexi sifon (harmoniku) . Uvolníte tím usazené tuky v potrubí i když ten litr vody z těch jablóšek na to nebude mít skoro žádný vliv. V průmyslových kuchyních používám na čištění tak asi 40l vřelé vody.

Pokud jste měl na mysli jiné kuchyňské využití té vody tak se omlouvám.

 


1x

Ano, právě tak. A kdo se bojí, použije cedník.

 

barbakan*

1x

Pokud máš tuto pomůcku, usnadní ti to cedník.

Není to škoda, vylévat vodu z vařených brambor, která je základem různých polévek?

 

ladinpraha*

1x

Ano, ale pustím si k tomu studenou vodu, protože teplotní šoky většinou neprospívají ničemu. A po odstavení sundám pokličku, aby se ještě odpařila část zbytkové vody.

 


1x

Ano, voda z brambor je cenná surovina, ale jen z domácích brambor, kde se nepoužívá chemické hnojení.

 


1x

Tak já se přiznám, že jsem o tom nikdy nepřemýšlela a rovnou scedila do dřezu, bez pouštění studené vody. Té vody není zase až tak moc a povrch nerezového dřezu je chladný, takže voda se automaticky zchladí, než odteče do sifonu. Na tom našem světě jsem už hodně dlouho a ještě jsem tímto způsobem, nikdy žádný sifon nezničila. Vlastně jak na to teď myslím, tak jsem za celý život, nikdy neměla problém s kuchyňským, nebo jiným sifonem. Tak abych to nezakřikla...

 


1x

V sifonu je přece voda(proto Vám nepáchne z odpadu) takže ta vřelá voda se jen naředí a sifonu se nic nestane

 

lucie*

0x

Ano rovnou do odpadu,do dřezu...bojíte se jestli to vydrží plastový sifon?Tak to se nebojte,traduje se,že by horká voda mohla sifon poškodit,ale když třeba používáte krtka,tak se taky prolévá horkou vodou(vařící vodu tam neleju,brambory i ostatní jídlo nechávám"dojít",takže nikdy neliju rovnou z varu.).Je to na to dělané,ale pokud máte trochu obavy,tak si pustte trochu studené vody a zároveň lejte.

Pokud Vás to zajímá kvůli bramborům,tak to dělám stejně jako vy,testoviny stejně,ale pokud Vám padají do dřezu,používejte cedník.Třeba s rýží to ani nijak nejde,ale já třeba dělám rýži"na mazlavo"tak jí také slívám bez cedníku.

 


0x

Do dřezu vždy slévám přímo vařící vodu a sifon jsem nikdy nezkoumala. Totiž vede skřínkou v lince a že by to vadilo mne nikdy nenapadlo. Vydržel to 45 roků, tak doufám, že vydrží i nadále.

 


0x

Dobrý den. Ano, dělám to přesně tak. Sifón se nikdy nepoškodil.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]