Nejste přihlášen/a.
Opět běžná "banalita", běžný dotaz týkající se vaření resp. jistého úkonu po uvaření, díky předem za Vaše názory:
když po uvaření brambor hodláte tyto "ocedit", tak držíte pokličku na rendlíku či kastrůlku a
lejete možná ještě vřelou vodu z tohoto kastrůlku přímo do dřezu či výlevky? Je to tak v pořádku?
Zdravím, pokud máte konkrétně na mysli lití vřelé vody do odpadu, tak to za určitých podmínek odpadu jenom prospěje. Nesmíte mít keramický dřez a nebo flexi sifon (harmoniku) . Uvolníte tím usazené tuky v potrubí i když ten litr vody z těch jablóšek na to nebude mít skoro žádný vliv. V průmyslových kuchyních používám na čištění tak asi 40l vřelé vody.
Pokud jste měl na mysli jiné kuchyňské využití té vody tak se omlouvám.
Pokud máš tuto pomůcku, usnadní ti to cedník.
Není to škoda, vylévat vodu z vařených brambor, která je základem různých polévek?
Ano, voda z brambor je cenná surovina, ale jen z domácích brambor, kde se nepoužívá chemické hnojení.
Tak já se přiznám, že jsem o tom nikdy nepřemýšlela a rovnou scedila do dřezu, bez pouštění studené vody. Té vody není zase až tak moc a povrch nerezového dřezu je chladný, takže voda se automaticky zchladí, než odteče do sifonu. Na tom našem světě jsem už hodně dlouho a ještě jsem tímto způsobem, nikdy žádný sifon nezničila. Vlastně jak na to teď myslím, tak jsem za celý život, nikdy neměla problém s kuchyňským, nebo jiným sifonem. Tak abych to nezakřikla...
Ano rovnou do odpadu,do dřezu...bojíte se jestli to vydrží plastový sifon?Tak to se nebojte,traduje se,že by horká voda mohla sifon poškodit,ale když třeba používáte krtka,tak se taky prolévá horkou vodou(vařící vodu tam neleju,brambory i ostatní jídlo nechávám"dojít",takže nikdy neliju rovnou z varu.).Je to na to dělané,ale pokud máte trochu obavy,tak si pustte trochu studené vody a zároveň lejte.
Pokud Vás to zajímá kvůli bramborům,tak to dělám stejně jako vy,testoviny stejně,ale pokud Vám padají do dřezu,používejte cedník.Třeba s rýží to ani nijak nejde,ale já třeba dělám rýži"na mazlavo"tak jí také slívám bez cedníku.
Do dřezu vždy slévám přímo vařící vodu a sifon jsem nikdy nezkoumala. Totiž vede skřínkou v lince a že by to vadilo mne nikdy nenapadlo. Vydržel to 45 roků, tak doufám, že vydrží i nadále.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.