Nejste přihlášen/a.
Zdravím, byl jsem obdařen onemocněním celiakie a tak se dívám na chlebové recepty. Ve zkratce uvádím níže recept, kompletně také odkazem. Na postupu mně není jasné, proč mám samostatně etapu přípravy "zákvas"a co s tím přesněji, zda toto mám rozmíchat ručně a následně do pekárny až potomnalít nebo dokonce ten zákvas nechat nějakou dobu "odpočinout", což se neuvádí. Co jsem viděl recept pro celiaky přímo u pekárny, tak se přidají prostě kvasnice vše do nádoby a pekárna si s tím nějak poradí. Co se zákvasem v tomto receptu reálně provádět?
SMĚS, MOUKY:Dva díly JizerkaJeden díl kukuřičná hladkáJeden díl pohanková mouka (Šmajstrla)
PŘÍSADY10,0 g sůl (dvě malé odměrky)25,0 g mleté lněné semínko (čtyři větší odměrky)10,0 g psylium (dvě větší odměrky)10,0 g instantní bramborová kaše (dvě větší odměrky)7,0 g mletý kmín – dle chuti (jedna větší odměrka)2,0 g guarová, nebo xantanová guma (půl malé odměrky)1,0 g chlebové koření – dle chuti (jedna malá odměrka)½ tablety šumivého celaskonu s citronovou příchutí - rozdrtit
ZÁKVAS470,0 ml vlažné vody (pro směs č. tři a čtyři 440ml)1,0 malá odměrka mletého cukru1,0 větší odměrka namíchané směsi5,0 g instantního, nebo 14 g (třetina kostky) čerstvého droždí
POSTUPYV DOMÁCÍ PEKÁRNĚPřipravíme si zákvas v odměrce s vodou. Hřídelky pekárny namažeme sádlem, nasadíme lopatky a do nádoby nalijeme zákvas a olej. Nasypeme směs smíchanou s přísadami, nádobu vložíme do pekárny, nastavíme příslušný program ...
( celý zdroj zde: celia-zbl.cz/... )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.