Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Teplu odolný margarín, jaký?

Od: krara odpovědí: 8 změna:

Ahoj, otvor hnětače k pekárně mám vytřít žáruvzdorným/tepluvzdorným margarínem. Jaký to je, jaký koupit?

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Vytřete to obyčejným olejem. Asi myslí tu teflonovou nádobu, protože nevím jaký otvor byste vytírala. Pekárnu jsem také vytřela olejem před prvním použitím a nechala olej vsáknout. Jako se to dělá u některých pánví. Ty překlady jsou někdy opravdu velmi špatně provedené. Nedělají to lidé kteří rozumí technickým výrazům, ale většinou studenti kteří se ten jazyk učí a neznají jeho nuance a kolikrát ani významy slov a pak napíší úplnou blbinu. Už jsem se s tím setkala mnohokrát. Záleží na firmě, kolik chce do překladů návodů vložit. A jelikož nehtějí zaplatit odborníkům, tak pak jsou ty přeložené manuály někdy opravdu zavádějící.

A tu nádobu už pak nemusíte ničím vymazávat vůbec. Používám asi tak pět let v jednom kuse a vymazala jsem ji pouze poprvé, před použitím. Pokud jde o tu část, kde jsou nasazené hnětače, tak ty když začnou vrzat, tak zvenčí namažu trochu stolním olejem, nebo sádlem.

 


0x

Jakýmkoliv tukem na pečení či smažení, např. Lando.

 


0x

Na peceni je Hera, ale nevim jestli je to margarin.
Z jakeho duvodu se ten otvor ma mazat? To je z receptu nebo navodu?

krara

Důvod je tam uveden ten, že do otvoru hnětače může zatéct těsto a to se může pak spálit, což není nic dobrého a taky že to co se peče může jít z pečící nádoby potom obtížně vyklopit.

111®

ten název "margarin" je z překladače , že? jstli jo, tak nejde o margarin ale o mazací tuk pro stroje ...


doplněno 30.11.17 18:27:

tak beru Z5

Upozornění od sys strejc 30. 11. 2017 18:31:09
Myslel jste to dobře, na porušení pravidel to rozhodně není!
krara

Jedná se o jejich překlad z Němčiny do CZ. Ta hnětací lopatka je přímo uvnitř pečící nádobě, takže o mazací tuk pro stroje jít nemůže.

pekarna

Proboha, jen ne mazací tuk na stroje. Takový chleba s tímto tukem asi nebude chutný Trny potřete jakýmkoliv olejem, ideálně na fritování. Z počátku jsem také potírala čímkoliv, dnes již ne, nemá to na nic vliv. Po upečení chleba do pekárny naleji trošku teplé vody tak, aby hroty byly ponořeny a za 5 minut nádobu pekárny umyji.

 

jabraka*

0x

Na mazání vytápěných součástí bych určitě použil sádlo.

JB

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]