Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni ,koupili jsme si nový sporák,kombinovaný.Chtěla bych v něm začít péct,ale z návodu jsem nevyčetla,jak nebo při pečení čeho používat funkce trouby.U trouby je mimo jiné i pečení s dolním a horním ohřevem a pečení kruhovým topným tělesem při funkci ventilátoru-chápu to jako horkovzdušnou troubu.A teplo dodávané dolním topným tělesem pomocí ventilátoru.Ty ostatní funkce vím,u těchto mi není jasné co je lepší pect klasicky,co horkovzdušnou troubou a a co dolním topením s ventilátorem.A protože jsem taky trouba,jen ne elektrická,tak prosím majitele podobných sporáků,co v čem pect,co je lepší a vůbec zkušenosti s tím.Díky moc,Jizule
Ahoj Jizule. Co by chlap, který mimo jiné vaří a peče (ale nepere), a který po koupi nového sporáku musel řešit obdobný problem (manželka odmítla s troubou narabat) radim co vím: ad1) zkontrolujte si nastavení teploty na ovladáči (knoflíku) a skutečnou teplotu v troubě (u mne rozdil 50°C,doporučují koupit teploměr do trouby), ad2) pečení dolním, horním a zadním kruhovým tělesem chapete dobře - je to horkovzduch. Doporučují při používání nastavovat teplotu o 20°C nižší než při klasickém pečení a nepéct horkovzduchem npř. vánoční cukroví (vysušuje). ad3) dolní topení - se hodí spíš na vaření . Jinak par pokusu to vyřeší.
Každá trouba peče jinak,je potřeba to vyzkoušet.Ze začátku jen nižší teploty.Na ten horký vzduch pozor,ne při nejvyšší teplotě.já ji používám na cukroví,ale tak při 150...Maso peču při horním i dolním topení,chvíli naplno,pak snížím teplotu a dopékám při horkém vzduchu,samozřejmě otáčet maso a podlévat.Musíte to prostě zkusit.Já mám už čtvrtou troubu,a každá pekla jinak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.