Nejste přihlášen/a.
Plíseň to není, ještě jsem neviděl plesnivou čokoládu. Je to tukový nebo cukrový květ. Známé technologické chyby při výrobě a skladování čokolády.
V podstatě jde o to, že čokoláda projde nevhodnou teplotou, kdy se rozpustí a zpátky ztuhne. Pokud je ve vlhku rozpustí se cukr obsažený v čokoládě a na povrchu zkrystalizuje (řekl bych, že to je vzácné). Pokud vlhko chybí, pak je to tukový květ (častý), kdy vystoupí tuk na povrch.
Než bude čokoláda plesnivá to ji dřív prošpikuje mol.
Je-li to cukrový květ, pak bude čokoláda po rozpuštění stále šedá. Pokud tukový tak se to zcela ztratí. A pokud je to plíseň, tak ta by poté měla napovrchu "plavat" jako koberec.
většínou je to tak jak píší nahoře.Ale je divné,že to je ohraničené.Většinou když vysráží cukr apodobně tak je celý povrch,protože v balení je všude stejná teplota.Tohle vypadá jako plísen,co se rozšiřuje do okolí.Ale chce to vidět.Třeba v tomto případě byla vyšší teplota,sluníčko jen v tom okolí,co je ten bílý povrch.Ale nedokážu si představit,jak by to bylo prakticky možné.Takhle na dálku se to nepozná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.