Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, sháním manželce nějakou pořádnou pánev a tak se chci pozeptat na zkušenosti osttaních.
Měli jsme doma od Tescomy všemožné pánve i keramické a všechny po nějaké době prostě připékali jídlo. Navíc se mi zdá, že pánev po rozehřátí (když naleju olej), tak se rozlije jakoby do stran a uprostřed se vytvoří holé místo, které připéká. Tzn. pánev se prostě jakoby kroutí. Je to alespoň můj pocit. Proto sháním něco kvalitního.
Podotýkám, že máme indukci. Na netu jsem našel jednu od Zwillingu, která je deklarovaná až do teploty 450°C. Ostatní mají max do 250.
Potřebuji nějaké praktické zkušenosti. Děkuji.
Zdravím, osobně s touto pávní zkušenosti nemám, ale taky jsem vyzkoušela spoustu pávní a za mě nejlepší je celá nerezová. Mám ji od tescomy, řada Gold line a jsem spokojená a když se mi náhodou něco připálí, tak klidně můžu vzít i drátěnku a pořádně ji vydrhnu i když to se mi stalo jen jednou a to vařil manžel Keramickou jsem měla z Lidlu i z Tescomy a podle mě vydržely stejně, řekla bych, že ta keramika se časem asi seškrábe nebo já nevím.
Nerez mně překvapuje! Nevím, co tedy dělám špatně, ale stačí jen rozpálit tuk a už se mi dělají hnědé napečené skvrny. Vyzkoušela jsem už 2 a musely z domu.
Pomůže dobrá drátěnka a jednou za čtrnáct dní je odvařím v louhu sodném (to ale nikomu neříkejte, to by se asi hygieně nelíbilo). Důležité je těžké dno, pokud máte nějakou fórovku, tak ta se připálí raz, dva. Tak já mám pánve průměr 32 cm a váží - počkejte - kilo osmdesát (1,8 kg). Tak samozřejmě na teflonu se nic nepřipálí, ale zase jak dlouho vydrží. Při běžném používání. Stejně znovu radím - litina je litina a téměř nezničitelná. Kdo chce investovat do pánve, tak vřele doporučuji. S indukcí nevím, jak teda spolupracuje.
s indukcí spolupracuje vše co je magnetické, takže magnet jako pomocník je dobré mít u sebe, ale pozor na nádobí co má jen magnetické dno, to se mi jeví málo, ony ty vlny se šíří různě a využívat jen dno se mi jeví málo efektivní...i když jsou vlny nad deskou snad jen 1cm. magnetický by měl být celý materiál, pak není třeba dávat do dna železo co se může uvolnit a špatně předávat teplo, staré hrnce po babičce jsou ideální, nakupujte v bazaru..
O té litině docela uvažuji, protože je to prostě pořádnej kus materiálu. Naši měli kdysi doma starou litinovou pánev a mám pocit, že jí mají stále a občas se na ní vaří. Hodně se třeba doporučuje měděné nádobí...ovšem matka si jednou měděnou pánev koupila a ta připaluje jak blázen, tak těžko pak vybírat.
Já tedy nevím, ale před dvěmi lety jsem si pořídil v Tescu nějakou obyč hlubší pánvičku se skleněným víkem asi za 450,- (tuším, že je to značka GoCook) a dodnes je skoro jak nová a není s ní žádný problém. Dříve jsme používali také nějaké ty věci od Tescomy, všechno šlo ale rychle do kytek, tak jestli to nebude hlavní problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.