Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedavno mi vytekl tuk z pekáče na dno trouby a dost se to připeklo. Obvyklými prostředky to nešlo dolů, tak jsem dala na jinou radu a vzala na pomoc sodu s vodou. Pořád to nešlo, tak jsem tam nakonec nastříkala ještě přípravek na připáleniny který běžně používám. Jenže jak jsem troubu pak vymývala, tak mi ta kapalina z trouby vytekla a nadělala na nerezu z kterých jsou kamna nepěkné skvrny.Jsou to takové čůrky o hodně světlejší než jsou celá kamna.Vůbec nevím čím to je, soda přece není žíravina a na tom přípravku také nepíší že se nesmí používat na nerez. Nemáte prosím někdo také takovou zkušenost nebo radu jak to dát dopořádku?.Mám novou kuchyň jen jeden rok a hodně mě to mrzí. Děkuji.
Troubu a dno trouby příště čistěte pěnou, která je k tomu určená. Nastříká se, nechá podle návodu působit a vlhkým hadrem se stírá a hadr máchá. Dají se koupit čisticí prostředky na nerezové hrnce. Ne na vydrhnutí připálenin, ale na to, aby se leskly a nebyly na nich kapičky po vodě. Já bych na nerezový sporák vzala tohle. Ublížit to nemůže!
Dá se s tím dělat ledacos, ale záleží na okolnostech. Co přesně to bylo za přípravek? Jaká je povrchová úprava nerezových částí kamen? (broušené, kartáčované nebo leštěné?)
Řešil jsem dva podobné problémy. První byla nerezová hrana kamen, která byla kartáčovaná, řešení bylo tudíž jednoduché - ve směru kartáčování jsem vše přejel jemným brusným papírem. Druhý problém byl horší, protože byl povrch hladký a poškození bylo od čistícího přípravku (světlejší pruh). Pomohlo krátké namočení do kyseliny dusičné a flourovodíkové - tedy nic, co bych běžně doporučoval doma provádět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.