Nejste přihlášen/a.
dostal jsem nápad, chtel bych se zeptat co si myslíte o tom, že bych si koupil kvalitní kuchynský nůž, udelal si na nej pouzdro, a pouzival ho outdoor, do přírody? a kolik myslite ze takový nůž vydrží?
dobrej nápad; jediná věc, nač byl potřeba velkej nůž na čundrech, bylo krájení chleba (a celkem mi nestačí fantazie, na co jinýho by se asi tak mohl používat (kromě evidentních píčovin samozřejmě) - vyvrhovat zvěř, vyrábět něco ze dřeva (co a proč?), vydlabávat zem?...; troufnu si tvrdit, že pro pohyb (i mnohadenní nejen v naší, ale i evropský přírodě, ale vůbec i na turistickejch trasách (včetně třeba himalájskejch treků) je outdoorovej nůž zbytečnej krám; kombinace klasickej malej zavírací nůž + ten větší kuchyňskej (oproti outdooru lehkej+levnej) je zcela ideální)
Outdoorový nůž má v přírodě překvapivě i u nás široké použití. Nejběžnějším je pochopitelně rozdělávání ohně a příprava pokrmů. Takovým kvalitním nožem se nemusím bát sekat třísky s tím, že by se mi někde ulomil, zlomil.
Někdo sbírá větvičky, někdo si nožem naseká polínko na třísky a na větší kusy. Krom toho, ten tvůj kuchyňský nůž musíš do něčeho zabalit, kdež to můj má pouzdro, buď koupené nebo vyrobené. Já vím, vyrobit si můžeš i na ten kuchyňský nůž, ale bude to pořád ještě "kuchyňský nůž"? Jinak vím co tím vším myslíš, ale kvalitní nůž je prostě do přírody základ. A platilo to už dob hodně dávných.
Někdo sbírá větvičky, (což v zimě je docela fajn, co?) někdo si nožem naseká polínko na třísky a na větší kusy. Krom toho, ten tvůj kuchyňský nůž musíš do něčeho zabalit, kdež to můj má pouzdro, buď koupené nebo vyrobené. Já vím, vyrobit si můžeš i na ten kuchyňský nůž, ale bude to pořád ještě "kuchyňský nůž"? Jinak vím co tím vším myslíš, ale kvalitní nůž je prostě do přírody základ. A platilo to už dob hodně dávných.
hm, dřevo se lámalo rukou, tlustší nohou (na ještě tlustší by bylo třeba tahat sekerku nebo dokonce pilku, což je samozřejmě už naprostá pitomost), k čemu by mně na dřevo měl bejt nůž, celkem nechápu...; ani na tu "přípravu pokrmů", na to právě naprosto stačí ten kuchyňskej nůž jehož max. potřebnou dýlku určuje velikost bochníku chleba (přičemž na krájení chleba je naopak prakticky každej outdoorovej nůž nevhodnej - obvykle moc krátkej a zbytečně tlustej)..., sotva v reálu bude někdo lovit bachyně a připravovat kančí kejty..., ještě tak otvírat konzervy, a na to je ten zavírací kapesní nůž
(P.S. třísky? (-: - na to stačily drobounký nalámaný větvičky)
Na přežití v přírodě je potřeba kvalitní nůž s pouzdrem. Jako žena, která tedy do přírody na vandry nechodí, ale pokud bych chodila, tak určitě ne s kuchyňským nožem. Ten patří do kuchyně. Do přírody pořádné zálesácké vybavení, které je účelné a k tomu vyrobené. Kuchyňský nůž může být konec konců při použití v přírodě tobě nebezpečný. Od 500 korun máte i s pouzdrem.
Chleba se dá trhat na kousky, nebo rovnou ukusovat.
přežití v přírodě...(-:
(teď už tu chybí jen nějakej pitomeček, co by argumentoval s potřebou kvalitního outdooru jako obrany proti muslimskejm hordám...)
Aha. Takže místo jednoho nože budu nosit dva. Zavírací a kuchyňák, chápu to dobře?
Na co tedy podle tebe vůbec řešit nůž, když jej na jedinou pitomost, jako je porcování chleba, vůbec nepotřebuju. Pokud nehodlám dělat obložené chlebíčky.
A ještě. Pokud není někdo jelito, tak si oudoor nožem chleba ukrojí, ale dá se jím dělat spoustu užitečných věcí. Například rozříznout bota, opasek a podobně. Jistě, boty na každém čundru neporcuješ, ale raději budu tisíckrát k tomu ten nůž nepotřebovat, než jej pak jednou nemít...
ano, chápeš to dobře, protože na tom klasickym kapesnim noži je přece jen důležitý otvírák na konzervy, lahve (+šroubováky), šídlo, vývrtka a čepel(e), no a pak je vhodný mít něco většího na ten chleba (+lžíci; při troše rozmazlenosti bych přidal i hliníkovou vidličku+lehoučký jídelní nůž, pochopitelně dle předpokládané (nebo přímo nešené) stravy);
botu, opasek jde docela dobře zpracovávat s tím malým kapesním zavírákem
(no, pokud je "porcování" chleba pitomost, tak samozřejmě dlouhej nůž opravdu nepotřebuju...)
Pán asi nebyl nikdy v životě na čundru nebo na vojně. Základ je zavírací nůž a bagr. Vidličky a otvíráky, šroubováky a další blbosti vzal čert. Jsi nějak názorově nekonzistentní. Nejřív tvrdíš, že nepotřebuješ nářadí na vykostění kance-jen nůž na chléb, a teď tady vyrukuješ s hobbymarketem.
Jen si to vezmi. Žrát na vojně jen bagrem bylo výsadou mazáků. Drůbež musela žrát příborem.
zalezi, na co jej mate, pokud cisty survival, tak tezky kaleny maceto-nuz s uzkou spickou v ostrem uhlu s cepeli okolo 30cm, ktery snese narazy pri pouziti jako sekyra a nahore proti ostri ma pilove zuby, vic nepotrebujete, samozrejme ne blato z trznice + magneziovy zapalovac + esus na prevareni vody a je jedno jestli jste v Kanade nebo v Pacifiku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.