Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych zjistit jak jste na tom ostatní majitelé indukční desek.
Vyměnil jsem 10let starou poloindukci ELECTROLUX EHD 6670 P za Electrolux EHG46341FK, poté co stará definitivně odešla a docela mne nová nepříjemně překvapila. At již např. že po vaření na indukci zůstane indukce dlouho horká a to že horká fakt fest takřka na spálení oproti starému typu kdy indukce byla jen teplá a nespálila by. (jiné materiály?)
Další překvapení..použité materiály spodního dílu. Dříve celokovové tělo nyní dnes z 1/2 plast. Myslím že na odvod tepla a chlazení víc vyhovoval kov opět jsme u materiálu? )
Větráček nyní se spustí ihned a dřívější typ chladil až při max. výkonu...
Jak to máte vy. Jiné typy?
Trochu mě děsí to zhoršení standardu u značky jako je electrolux (byt made in germany)
to je jasné, fyzikální zákony hovoří jasně. avšak ta dřívější opravdu byla jen teplá a bylo u ní jasné to pozitivum indukcí mj. "že se nespálíte...apod." a vychladla fakt do 2-3minut.
tahle je horká, vyloženě horká že neudržíte ruku a chladne o dost déle...
jsou to drobnosti ale fakt mě zajímá zda ten posun u těch výrobků je jako u ostatních spíše k horšímu aniž by to bylo bez odzkoušení zřejmé
Záleží asi taky na ceně desky. My máme asi za 13 - 14 000 Kč a nadšená z ní taky nejsem. Povrch se mi zdá snadněji poškrábatelný, než jsem měla u sklokeramické desky před tím. Manžela od ní odháním, hned ji porýpal, nekouká, jestli na ní není třeba zrnko soli a hrnce potahuje. Ke vzteku jsou různé pánve, které brzy nemají rovné dno a indukce nefunguje, často nefunguje ani při nových pánvích, určených pro indukci. Plotýnky jsou fakt docela dost horké a spodek je opravdu plast. Větráky neumím posoudit. Má teda vymakané funkce , rozpouští máslo, čokoládu, nastavím dušení, optimální var, vypne se, když hrnec přeteče, ALE trvá minutu, než můžete znovu uvést do chodu. K vzteku. Má dvouplotýnku s přepnutím na 2 samostatné, ale ne dost širokou pro všechny pekáče. Co dodat?
tahle byla za 9000,- a jsou i za 6-8000,-, tím že to je za střed tak jsem očekával aspoň stejný chod jako u té předešlé.
To co popisujete je nějaká ochrana po přetečení než to schladne. To se na mé desce ještě neprojevilo.
Klidně bych ji za včasu vyměnil jelikož nevím zda na ten furt spuštěný větrák vydržím (nedokážu si to představit u táhnutí vývaru na slabý výkonový stupeň, aby to furt hučelo a odvětrávalo).
Potřeboval bych srovnat jak to mají jiné typy abych tuhle chybu neudělal 2x, a nebo nekoupil právě za 13000 a řešil stejné banality ale které si myslím na indukci být v takové ceně nemají
doplnuji: větráček v přední části pod indukcní začne hučet a odvětrávat i když vařím jen něco na zadní elektrice, a mám to puštěné např. na 2 či na podobně nízký stupeň tak hučí(odvětrává)...
kdybych věděl který typ neodvětrává hned od startu a přibližuje se aspoň trochu tomu starému typu tak tuhle ihned vracím
Máme asi 16 měsíců indukční desku Elektrolux EHH6340FSK a žena si nestěžuje. Plotýnky horké nejsou, na větrák si nestěžovala.
Před lety jsem řešil, zda použít polovičaté řešení jako vy, ale nakonec jsem pořídil plnou indukci od Fagoru. Po nějaké době jsem musel vyměnit spínací prvky v elektronice, ale deska jela dál. Před loňskými Vánocemi nicméně došlo k poruše, která by vyžadovala větší servis, takže jsem koupil Electrolux EHO8840FOG.
Vyloženě horká je pouze v případě, že na ní vařil hrnec na maximální výkon "P". To skutečně dokáže i popálit - ale to bych neviděl jako chybu té desky. To je prostě fyzika. Po odstavení hrnce poměrně rychle zchládne na bezpečnou úroveň.
Tělo je celokovové a větráky spínají dle potřeby. Je ale potřeba dodat, že oproti původní desce jsou dva a navíc o něco více hlučnější. Na druhou stranu má nová varná deska o kus vyšší výkon. Z toho plyne i vyšší potřeba chlazení.
Máme obyčejnou dvoj-indukci Concept za 4 tisíce a téměr plná spokojenost. Po zapnutí výkonu ventilátor sice jede ihned, ale je tichý a neruší. Spodní díl je plně plastový a IMHO není důvod pro plech: plast na zakrytí elektroniky stačí a na chlazení je tam hlavně ventilátor. Co se týče teploty desky po vaření, tak záleží i na hrnci. Většina našich hrnců má dolní povrch dost členitý a kovově lesklý a asi díky tomu není deska moc teplá. Teplota desky je velká, ale není to na spálení a chladne rychle (za minutu už jen příjemně hřeje).
Jediné, co mi vadí je to, že deska má celkem 9 výkonnostních stupňů a 5 prvních nemá spojitou regulaci (tzn. varné místo se pravidelně zapíná a vypíná v cca 1 až 5 vteřinových intervalech dle nastaveného stupně výkonu). Jak to máte Vy s "lepšími" indukčkami (třeba ten Elektrolux)?
Zdravím Jardo, já osobně mám tuhle indukci amica-spotrebice.cz/... a jsem spokojená. Dostala jsem na ní tip od kamarádky, která si ji pořídila po rekonstrukci kuchyně. Do té doby jsem totiž značku Amica neznala. Ale ústní doporučení od někoho známého je pro mě víc než test v novinách, který ani nevím, jak funguje a taky může být zmanipulovaný si myslím. Takže asi tak Hezký den a doufám, že vám moje odpověď k něčemu bude
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.