Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dřevěnou udírnu (klasickou bednu 75x75x120) a přemýšlím co použít jako rošt proti případnému pádu masa..
Ještě jsem přemýšlel čím natřít udírnu zvenčí..
Dobrý den, a co tam natáhnout "králičí" pletivo z pozinku? Zdravím!
doplněno 08.12.15 02:02:Děláte si legraci? Vy proženete zdravé maso toxickým kouřem a uděláte z něho nezdravé uzené, ale ohřátého pozinku se bojíte? Ten bude po prvním uzení zakouřený a "izolovaný".
No, tak si tam dejte pletivo starší a již mírně orezlé. A mimochodem - z pozinku máte možná i vodovodní trubky, tak pozor i na vodu .
Pak je tady varianta když nechceš pozink - zadat výrobu děrovaného nerezu, jářku já tam mám tedy rošt ze starého el. sporáku a ten je tam jako poslední záchrana když blbě pověsím šrutku a ona spadne, stejně kontroluju když jdu přikládat jestli něco nespadlo, na rošt dávám ovárek jelikož ten by se trhal a ten hlídám jako oko v hlavě - protože je po vyuzení jako máslo...už slintám, hernajs...
taky není od věci udělat rošt z bytelnějšího materiálu nebo rovnou z trubek, na něj po celé ploše těsně k sobě naskládat obyčejné žulové kostky a na tyto kostky položit pekáč.
Kostky jsou tam hlavně kvůli tepelné setrvačnosti. Udírna ani nevystydne, ani se nepřetopí a plamen nejde rovnou na klobásy.
No a po tom co jsem si přečetl váš doplněk. Slyšel jste termín žárové zinkování? Když chcete pozinkovat železnou tyčku nebo železný drát, musíte je zahřát na proklatě větší teplotu, než kdy dosáhnete v udírně.
Hodně štěstí v chytání rakoviny.Uzení je v podstatě chytání jedovatých zplodin do masa a cpaní se tímto sajrajtem.To samé kouření
králíči pletivo je moc slabé- nechci
pozink nechci
chtěl bych něco bytelnějšího, ten tahokov je docela zajímavý
jinak rozvod vody z pozinku nemám
a uzený jíst budu dál to by člověk za chvíli nemohl nic
Ten tahokov nemá chybu. Udím celkem často a mám dvě plata, do kříže přes sebe.
Je to tam už cca deset let a žádný problém. To spodní už je sice nějaké slabší,
ovšem maso přes to určitě nepropadne...
Apropo.. NIKDY se mi nestalo, žeby mi nějaké maso spadlo až na rošt.!
Vážu to konopným provázkem, který pak ještě použiju na vyvázání rakčat a okurek.
Nic není ztraceno.
Ten provaz chytne až při cca 220°C, a to už Vám asi hoří celý uzák. )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.