Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak oloupat vejce natvrdo

Od: vejcenatvrdo odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Určitě to znáte; uvaříte vejce natvrdo a jdete loupat skořápku. Co čert nechtěl, bílek na skořápce drží jako klíště a společně s ní oloupete v podstatě polovinu vajíčka. Máte osvědčené tipy, jak potížím předejít? Docela funguje, když se vejce pár hodin před vařením vyndá z ledničky a po uvaření se nechá odstát půl hodiny ve studené vodě...ale není to stoprocentní. Sem s tím, díky.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

vždycky platilo, že vejce nesmí být čerstvé a po uvaření prudce zchladit ve studené vodě. Ale jen to zchlazení nestačí. Jak je vejce čerstvé tak ho raději rozklepnu a udělám jinak, protože na to nervy fakt nemám.

 

fio

2x

Vařit starší, odleželá vajíčka. Po uvaření vylít vodu ve které se vařila a točit na ně studenou. Při tom každé vejce natuknout, aby skořápka popraskala, buďto na jedné nebo i na více stranách. Nechat chvíli ve studené vodě 5 až 10 minut, ne více. Teprve potom loupat. Půl hodiny je moc, to jsem také zkoušela, ale po uplném vychladnutí se vejce také neloupala dobře. Někdo tvrdí do natuknutého vejce fouknout. Nepoznala jsem rozdíl. Ale zvykněte si, že vejce pokaždé dobře oloupat mnohdy nejde, prostě se i mezi vejci dobře loupatelnými objeví nějaký potouchlík, kterému to nejde. Dejte si pro tyto případy jedno - dvě vejce vařit navíc.

 


0x

Nakoukněte do archivu. Do modrého okénka nahoře vpravo zadejte - loupání uvařených vajec - Je tam už mnoho diskuzí a rad. Určitě najdete hodně odpovědí a diskuzí, které vám odpoví

 

layborr*

0x

Babské rady jsou přidat do vody sůl nebo ocet ,ale stejně to moc nepomáhá , čím starší vejce tím to jde líp .

doplněno 27.03.15 12:34:

No tak rada pode mnou , 2 ano , 2 ne ,tak nevím , příště už je netukám , akorát tam bylo zbytečně moc kousků skořápky

 


0x

Fouknout do skořápky je jeden ze způsobů, jakv pohodě vejce (ovšem ne čerstvé, lépe je starší - a to v každém případě) oloupat. Ale musíte uvaření ještě teplé vejce nejprve poválet (rozbít skořápku), pak na obou protilehlých koncích (špičkách) odstranit nejen skořápku, ale i blánu pod ní, a potom do skořápky silou jakoby nafouknout. Blána se od bílku tlakem uvolní a pak vejce téměř samo vyklouzne. Na netu jsem našla i tento návod, ale podle něho jsem to nezkoušela. youbo.iprima.cz/...

 

iv®

0x
Ja jsem docela nedavno nasla na netu jednoduchy trik ktery opravdu funguje. Tuknout vajicko z jedne i z druhe strany. Porusit skorapku. Vlozit vejce do hrnecku, ci sklenky, pro efekt doporucuji sklenici , prilit trochu studene vody. Dlani sklenici uzavrit a protrepat. Cim je vejce cerstvejsi tim dele. Pak vajicko vyndat a skorapku lehce sloupnete celou. Odzkouseno a opravdu funguje.

 

sos*

0x

Již jsem psal a je smazáno - v půlce vaření natuknout skořápku a dovařit. Já v kuchyni vařím i 50 vajec najednou a tímto způsobem je oloupu bez problému. Před tím jsem se s loupáním trápil půl hodiny i více.

sos, jak natuknout? Voda je vařící, vejce taky. Jaký fígl jste vymyslel?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]