Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kuchařku na vaření na indukčnim vařiči

Od: fesoj1 odpovědí: 11 změna:

Kde sehnat na internetu nebo v obchodě kuchařku na vaření, na indukčnim vařiči.

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ijfe

1x

Indukční svíčková není. Jde jen o to se naučit vařit.

 

111®

1x

jestli chcete táhnout polévka a aby neutekla nastavte 80°C , čas používat nemusíte, ale můžete, třebana táhnutí tak 2,5h. Pak se indukčka vypne. pokud potřebujete rychle rozehřát pánev, dejte max výkon ale jen tak na2 min, pak si nastavte teplotu na smyžení asi na168-180°C.

Vařte stejně jako na plynu, použijte hlavu.

 

lucie*

0x

a to čekáte nové recepty?Je to jako s elektrikou,jde jen o to kdy vařič zeslabit nebo vypnout,jídla se na něm dělají stejná,ne?

fesoj1

Nové recepty nečekám! Ale chtěl bych, aby u receptů byla napsaná teplota na jakou mám indukční vařič nastavit a za jak dlouho jí mám snížit a na jakou teplotu.Když bych byl zkušený kuchař tak to potřebovat nebudu,ale to bohužel nejsem.To uvedení teplot a časů v receptech obvzlášt na indukčnim vařiči by pomohlo nejenom mně!

111®

asi nepomohlo, protože by bylo stejně jen orientační. Jsou různě výkonné indukce, různé nádobí, a zůzná množství. Takže odzkoušet. Základ musí být v návodě. Bude rozdíl u hrnce starého smaltovaného a toho "na indukci" s kusem železa uvnitř. Každý se chová jinak.

Jestli potřebujete rychlouhřev , tedy max výkon, tak je stejně na omezenou dobu a to je v návodu, myslím že je to tak 5-9minut, pak se přepne sama na normální výkon.
100°C jsem na induklci neměl, ale bylo tam 80 a pak 120 , Takže táhnout polívku stačí na 80°C a neuteče, tedy když nebude voda až po vrch ale tak 3cm pod. Abyste nepřipálila omáčku to stačí také, a na přihřátí stačí max 60°c. A jak dlouho to tam necháte je na vás. No a další jsem tu už psal!

Víc vám k tomu asi nikdo nenapíše.

Tohle si musíte vyzkoušet. Na indukčním vařiči není uvedena teplota, ale kdoví jak kalibrované stupně - většinou čísla od 0 do 9. Ono je to v podstatě stejné jako na jakémkoliv vařiči. Všimněte si, že v každém receptu je napsáno - respektujte zkušenost s vaší troubou. Protože ani tam se nemůžete spolehnout na teplotu. To jedině u konvektomatu.

 


0x

Indukční vařič vyžaduje speciálnější nádobí, ale speciální vaření ne.

 

2kedar*

0x

Pepo.. na indukci se nám, normálním uživatelům vaří fakt blbě. Proč myslíte, že v hospodách a jídelnách mají klasické plynové sporáky..?

Osobně bych do toho nešel. Jsem natolik zvyklý na El. Troubu a plynové hořáky, žebych fakt neměnil.

Na indukci se vaří velmi podobně jako na plynu i nám, normálním uživatelům. Není důvod, proč by nemělo. Ale třeba sporák s litinovými plotnami - to je za trest.

V profi kuchyních se pochopitelně indukční sporáky používají také. Pokud si někdo nainstaloval v dřívější době plynové sporáky, tak samozřejmě nepůjde a funčkní a plně postačující plynové spotřebiče nevyhodí jen proto, že je může vyměnit za indukci. To by byl trochu nesmyslný důvod. Ten důvod, proč není vidět indukce, je především cena profesionálních zařízení. Ale ta už jde postupně dolů.

2kedar*

Mi na tom vadí, že to vaří/nevaří/vaří/nevaří...

Pokud si nastavím plynový hořák... "tak akorát", tak to vaří pomalinku a stabilně, což u indukce nejde.

Proto to nemám rád a ani bych si to z tohoto důvodu nepořídil. Vím, že jsem tím pádem jakýsi "staromilec"..

Ale přesto.

111®

ona tak vaří skoro každá moderní elektrika s termostatem, akorát starý spirálový vařiče tak nevařily, ale také neměly žádnou regulaci..

friták také vaří nevaří...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]