Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak se zbavím plísně z kameninového hrnce. Každoročně v něm zpracovávám kysané zelí, ale po spotřebování a několikerém důkladném vymytí hrnce a vysušení se na jeho stěnách objeví šedivý povlak, zřejmě plíseň. Poraďte, jak se tohoto problému zbavím.
Dobrý den, já bych použil Savo, kartáč a potom i horkou vodu a dobře vypláchnout a nechat hrnec vyvětrat. Možná ho po použití uzavíráte a nemůže dovnitř vzduch (nebo je hrnec také uskladněn ve vlhku). Zdravím!
doplněno 15.07.14 17:48:lek - není to kvašením?
Děkuji za odpověď. Hrnec po spotřebování zelí a po řádném vyčištění neuzavírám, ale dám ho na balkon větrat, někdy na týden, 2 týdny a už během toho větrání se objevuje uvedený povlak. Zkusím dle Vaší rady použít Savo. Doufám, že to nepokazí pak chut zelí, až ho budu vyrábět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.